Moartea unei moldovence, pusă la îndoială în Italia de concubinul ei. Bărbatul refuză să creadă că femeia a decedat

Un italian din Campitello di Marcaria, provincia Mantova, s-a adresat carabinierilor după ce concubina lui, o femeie originară din Republica Moldova, a plecat la înmormântarea mamei sale și nu s-a mai întors. Bărbatul a primit vestea că partenera lui a murit, dar nu crede că ar fi adevărat.

Cei doi locuiau împreună de câțiva ani, menționează Gazzetta di Mantova. Cu câteva săptămâni în urmă, mama ei a murit. Femeia, de naționalitate moldovenească, cu pașaport românesc, a plecat pentru a fi prezentă la înmormântare.

După numai trei zile, sora femeii l-a sunat pe bărbatul italian și i-a spus că partenera lui a murit, trimițându-i și certificatul de deces.

Bărbatul nu crede însă acest lucru. El a depus o plângere la carabinieri spunând că pentru el femeia nu a murit sau în orice caz nu ar fi vorba de o moarte naturală, ci că s-a întâmplat ceva grav: poate sinucidere sau chiar o crimă.

Certificatul de deces ar fi autentic, dar pentru a clarifica eventualele îndoieli carabinierii vor contacta în următoarele zile Consulatul Republicii Moldova pentru a încerca să investigheze în continuare cazul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Nu avea niciun motiv să se sinucidă. Aș fi observat dacă era ceva în neregulă”, a spus italianul care vrea cu orice preț să afle adevărul.

Pentru a sensibiliza opinia publică, bărbatul a pus un afiș cu fotografiile lor în fața școlilor primare din Campitello.

Publicarea fotografiei și a textului i-a afectat pe copiii școlii primare din Campitello, drept pentru care a fost informat primarul din Marcaria și carabinierii companiei Viadana.