Moartea unui tată român în Italia a revoltat localnicii și a dat naștere unei petiții

După accidentul mortal al tânărului român Cosmin Munteanu, care și-a pierdut viața după ce a fost lovit de o mașină, în seara zilei de 2 iulie, cetățenii cartierului Giardini di Corcolle de la periferia Romei au lansat o petiție privind siguranța circulației pe drumurile publice în zona respectivă. În aceeași zonă alte două accidente mortale s-au înregistrat numai cu câteva zile înainte de cel al conaționalului nostru.

Colectarea semnăturilor a fost inițiată de asociația „Un mondo nel cuore”, iar petiția este adresată edilului orașului Roma, Virginia Raggi și președintelui municipiului VI, Roberto Romanella, informează Roma Today.

„În ultimele zile (26, 28 iunie și 2 iulie 2021), cartierul Giardini di Corcolle a fost scena unor accidente rutiere fatale, cauzate de nivelul scăzut de siguranță rutieră. Solicităm să fie luate măsuri imediate la nivelul străzii Via Polense și a principalelor artere ale cartierului (via Sant’Elpidio a Mare, via Matelica, via Fermignano și via Ripatransone)”, se arată în textul petiției.

Ultimul accident mortal a avut loc în seara zilei de 2 iulie, în jurul orei 22:30, în via Ripatransone, când Cosmin Munteanu, un cetățean român în vârstă de 33 de ani, a fost lovit de un autoturism în timp ce traversa strada. Împreună cu el era fiul său de numai 3 anișori care, din fericire, a scăpat cu viață. Pentru Cosmin însă nu a mai fost nimic de făcut, a murit pe loc, din cauza rănilor grave suferite.

O moarte care a revoltat întregul cartier. Accidentul tânărului tată român este doar ultimul din trei petrecute în timp de numai o săptămână. Pentru a pune capăt acestor tragedii, sute de cetățeni din Giardini di Corcolle au semnat deja petiția adresată Virginiei Raggi și președintelui municipiului VI Roberto Romanella.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Semne de circulație orizontale și verticale, corecte și lipsite de ambiguitate, în conformitate cu reglementările în vigoare, instalarea de mijloace eficiente care să descurajeze viteza, treceri de pietoni ben-vizibile, trotuare, controale rutiere în ce privește viteza automobilelor și orice alte măsuri de precauție pe care le considerați adecvate”, cer oamenii în petiție.

Pentru familia lui Cosmin Munteanu a fost organizată o strângere de fonduri, iar pe profilul Facebook prietenii își exprimă regretul pentru moartea sa și transmit condoleanțe familiei:

„Cu inima frântă de durere am ajuns în acest moment, dragul meu, să-ți scriu un mesaj pe care nu aș fi vrut nicicând să ți-l scriu. Dar, din păcate a sosit momentul, iar eu nu mai pot face nimic. Știu doar că nu ne-ai părăsit, doar ne-ai luat-o înainte! Nu ne-ai abandonat: ai mers doar înainte pe o cale pe care, mai devreme sau mai târziu, o vom lua cu toții.

Într-o zi ne vom întâlni, ne vom îmbrățișa și vom zâmbi din nou ca pe vremuri. (…) Îmi va fi tare dor de tine prietene, te voi purta mereu în inima mea și voi povesti lumii de tine. Îți promit! Odihnește-te în pace, Cosmin Munteanu!”