Mobilizare masivă din partea italienilor pentru a ajuta un copil român de 5 anișori

Locuitorii unei localități italiene din Toscana s-au mobilizat puternic pentru a da o speranță la o viață normală unui copil român de numai 5 anișori care suferă de o boală pe care mulți specialiști din domeniul medical o consideră incurabilă.

Simina și Ciprian Chelaru, doi soți originari din Bacău, dar care s-au stabilit cu mulți ani în urmă în localitatea San Vicenzo din provincia Livorno, sunt nevoiți să-și vadă copilul cum trăiește zi de zi fără a putea să meargă, să miște mâinile, să vorbească și nici măcar să vadă cum trebuie. Născut prin cezariană la spitalul din Cecina în urmă cu 5 ani, micuțul nostru conațional, pe nume Eduard, a venit pe lume cu o boală numită „paralizie cerebrală bilaterală infantilă”, relatează Il Telegrafo di Livorno.

Părinții lui Eduard au început o luptă aprigă împotriva acestei boli și au încercat tot ce se putea încerca prin intermediul spitalelor, clinicilor și centrelor de reabilitare motorie fizică, dar diagnosticul pus de medici a fost mereu același: pentru copilul lor nu se mai poate face nimic.

Bineînțeles că Simina și Ciprian au refuzat să accepte o astfel de realitate pentru copilul lor și au continuat lupta cu această boală, ajungând astfel să ia în considerare și transplantul de celule Stem. Aceste celule au capacitatea extraordinară de regenerare a diferitelor tipuri de celule și țesuturi, iar pentru micuțul Eduard ar putea însemna o șansă la o viață normală.

În luna decembrie a acestui an, Eduard este programat să meargă la o clinică din China, care este cea mai renumită din lume pentru astfel de transplanturi, unde va începe un ciclu de injecții. Costul acestei terapii însă ajunge la minim 40.000 de euro doar pentru aceste injecții, fără a mai calcula și cheltuielile pentru transport sau cazare pe o perioadă de 20 de zile.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din fericire, comunitatea italiană din San Vincenzo nu a rămas indiferentă la durerea acestei familii de români și s-a mobilizat masiv pentru a-l ajuta pe Eduard să fie vindecat de această boală. De la strângeri de fonduri organizate pe grupul Facebook al localnicilor din San Vincenzo și până la spectacole sau concerte caritabile, italienii au făcut în așa fel încât șansele ca micuțul român să beneficieze de acest tratament să fie tot mai mari. Oameni de rând, asociații, antreprenori și chiar și copiii de la școala din localitate, precum și oameni din localitățile vecine Donoratico și Venturina, au contribuit cu toții cum au putut pentru a ajuta această familie.

Cine dorește să contribuie în continuare și să-l ajute pe Eduard să beneficieze de acest tratament, poate dona o sumă cât de mică prin intermediul acestei campanii de strângere de fonduri organizată de mama micuțului aici.