Moldovean arestat pe un aeroport din Italia, imediat după ce a coborât din avion

Un cetățean moldovean, expulzat din Italia în 2009, a fost arestat vineri, 20 octombrie, pe Aeroportul Marco Polo din Veneția, imediat ce a coborât dintr-un avion care venea din România, informează Giornale nord est.

Arestarea a avut loc la doar câteva zile după un alt incident similar.

Moldoveanul era căutat de autoritățile italiene pentru infracțiuni comise între 2007 și 2009.

Conform sentinței emise de Tribunalul Rovigo, acesta trebuia să ispășească o pedeapsă cumulată de doi ani pentru furt, distrugere și declarații false.

În 2009 fusese repatriat în Moldova și bărbatul spera că, după 14 ani de absență, a reușit să evite pedeapsa cu închisoarea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu toate acestea, la controlul de la aeroport, autoritățile au identificat mandatul de arest pe numele său, motiv pentru care a fost imediat reținut și transferat la penitenciarul Santa Maria Maggiore din Veneția.

Cu doar o săptămână în urmă, un alt moldovean a fost arestat pe același aeroport

Polițiștii de frontieră din Veneția, l-au arestat sâmbătă, 14 octombrie, în timp ce controlau documentele pasagerilor care urmau să se îmbarce într-un avion către Republica Moldova.

Pasagerul, cetățean moldovean cu antecedente penale, inclusiv pentru purtarea ilegală de obiecte cu potențial ofensiv, va trebui să ispășească o pedeapsă de un an în închisoare.

El a fost condamnat pentru nerespectarea ordinului de expulzare de pe teritoriul italian și pentru declarații sau mărturii false date de acesta în fața unui funcționar public.