Moldovean arestat pe un aeroport din Italia, imediat după ce a coborât din avion

Un cetățean moldovean, expulzat din Italia în 2009, a fost arestat vineri, 20 octombrie, pe Aeroportul Marco Polo din Veneția, imediat ce a coborât dintr-un avion care venea din România, informează Giornale nord est.

Arestarea a avut loc la doar câteva zile după un alt incident similar.

- Continuarea după publicitate -

Moldoveanul era căutat de autoritățile italiene pentru infracțiuni comise între 2007 și 2009.

Conform sentinței emise de Tribunalul Rovigo, acesta trebuia să ispășească o pedeapsă cumulată de doi ani pentru furt, distrugere și declarații false.

În 2009 fusese repatriat în Moldova și bărbatul spera că, după 14 ani de absență, a reușit să evite pedeapsa cu închisoarea.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu toate acestea, la controlul de la aeroport, autoritățile au identificat mandatul de arest pe numele său, motiv pentru care a fost imediat reținut și transferat la penitenciarul Santa Maria Maggiore din Veneția.

Cu doar o săptămână în urmă, un alt moldovean a fost arestat pe același aeroport

Polițiștii de frontieră din Veneția, l-au arestat sâmbătă, 14 octombrie, în timp ce controlau documentele pasagerilor care urmau să se îmbarce într-un avion către Republica Moldova.

Pasagerul, cetățean moldovean cu antecedente penale, inclusiv pentru purtarea ilegală de obiecte cu potențial ofensiv, va trebui să ispășească o pedeapsă de un an în închisoare.

El a fost condamnat pentru nerespectarea ordinului de expulzare de pe teritoriul italian și pentru declarații sau mărturii false date de acesta în fața unui funcționar public.

- Continuarea după publicitate -