Moldovean arestat pe un aeroport din Italia, înainte de îmbarcare în avion

Polițiștii de frontieră din Veneția, regiunea italiană Veneto, au arestat sâmbătă, 14 octombrie 2023, în timp ce controlau documentele pasagerilor care plecau de pe aeroportul Marco Polo, un bărbat care urma să se îmbarce într-un avion către Republica Moldova.

Pasagerul, care era cetățean moldovean și avea antecedente penale, inclusiv pentru purtarea ilegală de obiecte cu potențial ofensiv, va trebui să ispășească o pedeapsă de un an în închisoare, informează publicația locală La Voce di Venezia.

Acest lucru a venit ca rezultat al sentințelor de condamnare pentru nerespectarea ordinului de expulzare de pe teritoriul italian și pentru declarații sau mărturii false date de acesta în fața unui funcționar public.

Deși au trecut aproape 10 ani de când moldoveanul a comis delictele, el nu a reușit să treacă neobservat de oamenii legii din aeroport, fiind identificat și controlat corespunzător.

Din verificări a reieșit că asupra lui exista un ordin de arestare emis de Tribunalul din Udine pentru infracțiuni comise în regiunile Friuli-Venezia-Giulia, Lombardia și Emilia-Romagna între anii 2008 și 2012.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În urma procedurilor de rigoare, el a fost trimis la penitenciarul Santa Maria Maggiore din Veneția.

La această arestare se adaugă și cele 59 de arestări și 129 de plângeri făcute de polițiști de la începutul anului la Scalo Marco Polo.

Controalele asupra persoanelor care pleacă, sosesc sau sunt în tranzit au fost intensificate, având în vedere situația delicată a momentului, marcată de intensificarea conflictului israelo-palestinian. Acest lucru a dus la creșterea măsurilor de securitate și controale.