Moldovean din Italia omorât de un conațional pentru că a încercat să-i apere soția în timpul unei certe

Vitalie Sofroni, în vârstă de 39 de ani și de naționalitate moldoveană, a fost omorât de un conațional după ce a intervenit într-o ceartă dintre criminal și soția acestuia din urmă.

Vitalie Sofroni, 39 de ani, ucis de un conațional în Italia. Foto: Facebook/Lorenzo Tosa

Crima s-a petrecut în seara zilei de marți, 5 iulie 2022, într-o parcare de pe strada Fontanini, situată la numărul civic 91, în cătunul Gaione din Parma, Emilia-Romagna.

Din primele informații, relatate de ziarul italian La Repubblica, reiese că un cetățean moldovean, în vârstă de 27 de ani, s-a întâlnit în acea parcare cu soția sa, cu care era în fază de despărțire, pentru a discuta despre despărțirea lor, bărbatul venind însoțit și de Sofroni, cu care era coleg de muncă.

Discuția între tânărul moldovean și soția lui a degenerat foarte tare însă, iar el a devenit foarte agresiv cu femeia, motiv pentru care Sofroni a încercat să o apere de furia soțului violent.

În acel moment, bărbatul de 27 de ani s-a înfuriat foarte tare, probabil înnebunit de gelozie, a scos un cuțit și l-a înjunghiat de mai multe ori, una dintre loviturile de cuțit ajungându-i la inimă și provocând decesul bărbatului de 39 de ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Cadavrul lui Vitalie Sofroni, moldovean în vârstă de 39 de ani, ucis de un conațional, coleg de muncă cu el. Foto: repubblica.it

Imediat după această faptă, agresorul a fugit și a încercat să se ascundă într-o parcare învecinată, dar forțele de ordine sosite în scurt timp la fața locului au reușit să-l găsească.

Tânărul moldovean avea cuțitul în mână încă, plin de sânge, și a fost arestat în flagrant, urmând să fie judecat pentru omor.

Cotidianul digital Parma Today menționează că la fața locului ar fi fost prezent chiar și un copil, fiul celor doi soți care se certau, care a asistat la crimă.