Moldoveancă acuzată în Italia că punea otravă de șoareci în mâncarea soțului. Femeia a fost arestată

Ala Cucu, o femeie în vârstă de 46 de ani, originară din Republica Moldova, a fost arestată în Italia de poliția din Rimini, provincia cu același nume din regiunea italiană Emilia-Romagna, acuzată fiind de tentativă de omor asupra soțului ei.

Potrivit ziarului Il Resto del Carlino, autoritățile o suspectează pe femeie că a încercat să-și ucidă partenerul, un bărbat albanez în vârstă de 54 de ani, condimentându-i mâncarea cu otravă pentru șoareci.

Ancheta a început după ce medicii de la spitalul din Rimini au semnalat cazul către autorități în luna ianuarie a acestui an.

Conform medicilor, soțul femeii a fost internat cu simptome ale otrăvirii cu rodenticid (substanță folosită pentru distrugerea rozătoarelor) primul astfel de episod datând încă din luna iulie a anului trecut.

Pe parcursul examinărilor, s-a constatat că bărbatul avea în sânge Bromadiolone și Coumatetralyl, substanțe chimice cunoscute a fi prezente în otrăvurile pentru șoareci și extrem de toxice pentru oameni, datorită proprietăților lor anticoagulante.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În urma acestei descoperiri, s-a efectuat o percheziție la domiciliul cuplului. În timpul acesteia, polițiștii au găsit și confiscat o seringă ce conținea un lichid roșu și care era ascunsă într-un sertar.

Însuși bărbatul otrăvit a indicat că singura persoană care ar fi putut încerca să-i otrăvească mâncarea era soția lui.

Expertiza ulterioară a lichidului a confirmat suspiciunile autorităților: substanța din seringă era Bromadiolone, diluată cu un colorant.

După această constatare, femeia moldoveancă a fost arestată, decizia forțelor de ordine fiind apoi validată de judecătorul de instrucție. Acum, ea se află în arest la domiciliu, la casa mamei sale, și poartă un dispozitiv de monitorizare electronică.

Reprezentată de avocatul Luca Greco, de la Baroul Rimini, femeia a negat toate acuzațiile în timpul audierii.

Avocatul ei a afirmat că, deși a fost separată pentru o vreme de soțul ei, s-au împăcat oficial în urmă cu aproximativ un an.

În ciuda acuzațiilor, moldoveanca de 46 de ani insistă că nu ar fi putut otrăvi mâncarea, deoarece amândoi mâncau împreună și porțiile erau servite direct la masă.

Telefonul mobil al femeii va fi analizat în detaliu de consultanții informatici ai Parchetului, mai precizează presa italiană. Ipoteza pe care investigatorii încearcă să o verifice este dacă Ala Cucu a făcut cercetări pe internet despre otrăvuri, documentându-se despre cum să obțină substanțele active și despre metodele de administrare.

Din acest motiv, va fi important să se examineze în detaliu cronologia telefonului mobil și paginile site-urilor vizitate de femeia de 46 de ani.