Moldoveancă din Italia, lăsată fără posibilitatea de a mai avea copii vreodată. Un medic i-a înlăturat din greșeală ambele ovare

Un medic de la spitalul din Venezia, provincia italiană cu același nume din regiunea Veneto, este anchetat pentru vătămare corporală din imprudență după ce a înlăturat, în mod greșit, două ovare în loc de unul, lăsând o femeie fără posibilitatea de a avea copii.

Ancheta a fost deschisă în urma unei operații care a fost efectuată în mod eronat. Victima este o femeie în vârstă de 36 de ani, de naționalitate moldoveană.

După o vizită la Spitalul Civil din Venezia, ea a descoperit că are o tumoare în regiunea hipogastrică, relatează ziarul Il Gazzettino.

O tomografie computerizată a confirmat prezența unei tumori în anexa stângă, astfel că pacienta a apelat la departamentul de Obstetrică și Ginecologie al Spitalului din Veneția, unde a fost programată pentru îndepărtarea chistului și, eventual, a ovarului și a trompei din partea stângă.

În timpul operației însă, care a avut loc la data de 29 noiembrie 2022, i-a fost îndepărtat și ovarul drept, care era perfect sănătos, ceea ce a afectat capacitatea ei de a concepe.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sănătatea ovarului drept a fost ulterior confirmată de un examen anatomopatologic, realizat tocmai pentru a verifica necesitatea îndepărtării acestuia.

Prin urmare, femeia a rămas acum fără posibilitatea de a mai avea copii vreodată.

Parchetul va încredința sarcina de expertiză profesorilor Massimo Piergiuseppe Franchi (specialist în Ginecologie și Obstetrică) și Giovanni Cecchetto (specialist în Medicină Legală).

Victima, asistată de avocatul Augusto Palese, și soțul ei, reprezentat de avocatul Davide Vianello Viganò, vor putea numi consilieri de încredere pentru a asista experții numiți de acuzare. Același lucru îl poate face și apărătorul persoanei anchetate.

Deocamdată, cauzele presupusei erori medicale sunt necunoscute, dar este posibil să se concluzioneze că medicul a operat cu convingerea că pacienta avea o vârstă mai înaintată, post-menopauză.

Instituția medicală a declarat că va colabora cu anchetatorii pentru a se stabili corect orice posibilă responsabilitate.