Moldoveanca lovită de tren în Italia, omagiată de prieteni și rude: „O inimă bună a încetat să mai bată”

Moartea moldovencei care la numai 43 de ani și-a pierdut viața în gara din Rovato, provincia Brescia (Lombardia), a îndurerat mult comunitatea de români și moldoveni din Italia. Zeci de mesaje de condoleanțe se pot citi pe Facebook, cei care au cunoscut-o și nu numai exprimându-și regretele pentru sfârșitul tragic al femeii.

„O inimă bună a încetat să mai bată, un suflet mare s-a ridicat la cer lăsând în urmă o nemărginită durere și un gol imens, o mamă și o prietenă cu suflet bun, voce caldă, înțelegătoare și veselă mereu, plină de viață. Dumnezeu să te aibă în paza lui!”, este doar unul dintre mesajele publicate.

Se numea Zina Paladi și un tragic accident i-a pus capăt vieții duminică, 6 februarie, cu puțin înainte de ora 18:00.

Zina a zăbovit un pic prea mult la toaletă și pentru a nu pierde trenul a traversat în grabă peste șinele de cale ferată în loc să folosească pasajul subteran. Trenul care se apropia a lovit-o aruncând-o la câțiva metri depărtare, relatează Prima Bergamo. Rănile suferite au fost prea grave, la sosirea personalului sanitar moldoveanca era decedată.

Zina Paladi se afla în Italia de aproximativ 15  ani, dar de un an locuia în Trescore Balnerario. Era originară din Nisporeni, unde locuiesc mama și cei doi copii ai săi, Andrei și Dima. Duminică a mers la Brescia pentru a petrece ziua cu prietenul ei, Victor, un compatriot care locuiește și lucrează în Chiari.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Zina tocmai se întorsese dintr-o vacanță în Moldova, unde sărbătorise împreună cu familia Crăciunul ortodox. În următoarele zile, trupul neînsuflețit va pleca pe ultimul său drum, spre țara natală.

„Iubita mea, cel mai bun suflet pe care l-am avut lângă mine, ai fost și mamă, și prietenă, și totul pentru mine, încă nu vreau să cred, te vreau înapoi, de ce ne-ai lăsat?! Nu o să te uităm niciodată! Dumnezeu să te aibă în pace!”, este textul publicat de fiica femeii.