Moldoveancă moartă în Italia după o grea suferință. Două fetițe vor crește fără mama lor

O tânără mamă originară din Republica Moldova, rezidentă de mulți ani la Brugnera, în provincia Pordenone, a decedat duminică, 7 august, la numai 37 de ani, după o grea suferință cauzată de o tumoare la sân. Lasă în urma sa un soț îndurerat și două fete care vor crește fără mama lor, informează Il Gazzettino.

Se numea Dorina Potică, era căsătorită cu Marian, în vârstă de 38 de ani, cu care a avut două fetițe, Jennifer, de 12 ani, și Sara, de 9 ani.

„Am iubit-o dintotdeauna. Eram doi adolescenți, eu aveam 18 ani, ea 17”, a spus Marian despre momentul când și-a cunoscut soția.

Din anul 2020, Dorina s-a luptat însă cu o boală cruntă, un cancer la sân care în cele din urmă a răpus-o. „La sfârșitul anului 2020 tumoarea părea învinsă, după diverse terapii și o operație”, a explicat soțul ei, Marin Potică. „Ne hotărâsem să ne bucurăm de 2021 cu toată puterea noastră și să ne cumpărăm o casă. La începutul acestui an, însă, a reapărut fiara care mi-a luat-o pe Dorina”.

A reușit să-și ia rămas bun de la soț și de la fete, după care a închis ochii pentru totdeauna

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Și-a petrecut ultimele 40 de zile din viață la casa de cură „Hospice Il Gabbiano” din San Vito, unde soțul ei o vizita de două ori pe zi, o dată cu fetele și o dată cu mama soacră. Duminica trecută fetele au ales să-și vadă mama după-amiază, în loc de dimineață, așa cum erau obișnuite. Dorina și-a văzut dimineață mama, apoi și-a așteptat soțul cu fetele, care au sosit în cursul după-amiezii.

Părea că le-ar fi așteptat pentru a le putea vedea pentru ultima dată pentru că la numai câteva minute după ce și-a luat rămas bun de la ele a închis ochii pentru totdeauna.

Marian a povestit: „Uneori te întrebi, ce este destinul? Duminică, din anumite motive, Jennifer și Sara au ales să-și viziteze mama după-amiaza, în loc de dimineața, așa cum erau obișnuite. Dorina, după ce și-a văzut mama dimineața, dupa-amiază parcă ne aștepta. Ne-a părăsit la mai puțin de zece minute după ce am ajuns. Dar nu a fost doar destinul, a fost puterea voinței sale”.

Dorina Potică. Sursa foto: Il Gazzettino

Funeraliile Dorinei Potică au fost celebrate în Biserica San Michele Arcangelo din Maron di Brugnera marți, 9 august, ora 11:00.