Italia: Copil român născut în ambulanță după ce mama a fost trimisă acasă pe motiv că are simple dureri de burtă

O tânără originară din Republica Moldova a născut joi, 11 noiembrie, un copil perfect sănătos în ambulanța ce o transporta de urgență din localitatea Casalmaggiore (regiunea Lombardia) la spitalul din Cremona. Cu numai câteva ore înainte femeia fusese la spital, dar medicii au crezut că are doar simple dureri de burtă.

Protagonist al acestei situații tensionate, dar cu final fericit, este un cuplu cu domiciliul în Casalmaggiore: tatăl este român, iar mama moldoveancă, informează OglioPoNews.

În dimineața zilei de joi, când femeia a acuzat ceea ce păreau pentru medici a fi simple dureri de burtă, cei doi au mers la spitalul din Cremona pentru o vizită medicală. După ce vizita a fost efectuată, au fost trimiși acasă pentru că, evident nu era încă timpul pentru naștere, deoarece femeia nu ajunsese la termen.

În realitate, după numai câteva ore de la întoarcerea acasă, femeii i s-a rupt apa (primul semn al inițierii travaliului) și astfel a fost contactată imediat o ambulanță pentru un transport sigur și rapid la spitalul Maggiore din Cremona.

Spre deosebire de povestea de acum câteva săptămâni, atunci când un alt copil s-a născut într-o mașină privată, în comuna Solarolo Rainerio (la 25 km de Cremona), în acest caz s-a folosit o precauție suplimentară, apelându-se la o ambulanță aparținând Asociației de Asistență Publică Padana Soccorso.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dar în cazul acest, copilul se grăbea să se nască și, de fapt, a venit pe lume în comuna Cella Dati, practic la jumătatea distanței dintre Casalmaggiore și Cremona. Nașterea a avut loc la bordul ambulanței, cu personalul de la bord care a reușit cu succes să ajute mama și nou-născutul. Mama și bebelușul sunt bine, sănătoși.

Se face din nou apel la autorități să fie redeschisă secția de maternitate „Punto Nascite Oglio Po” din Vicomoscano, care a fost închisă la data de 31 octombrie 2018. Distanța până la spitalul din Cremona, în unele cazuri,  atunci când bebelușii se grăbesc să vină pe lume, poate fi prea lungă.

„Încă un copil a venit pe lume într-o ambulanță, în loc să se nască într-un spital, așa cum ar trebui să se întâmple în Italia anului 2021. Încă o dată avem de-a face cu un astfel de caz pentru a înțelege cât de indispensabil este un Centru de Nașteri lângă Casalmaggiore (localitate aflată la 39 km de Cremona)”, a mai transmis sursa citată.