Moldoveanca ucisă în Italia de soțul italian, care apoi s-a sinucis. „O femeie de aur”

Se numea Svetlana Ghenciu moldoveanca ucisă la Rimini luni, 19 iunie, de soțul italian, Gioacchino Leonardi în vârstă de 50 de ani, care apoi s-a sinucis. „Era o persoană minunată, cu un spirit vesel și o simpatie unică”, a spus despre ea Donatella Fellini, proprietara brutăriei unde lucra femeia moldoveancă.

2023-06-21 09.54.26
Gioacchino Leonardi (stânga) și Svetlana Ghenciu (dreapta). Imagine de la locul crimei. Foto: Migliorini / ilrestodelcarlino.it

Donatella o descrie pe Svetlana Ghencia ca fiind „o femeie de aur”, menționează Il Resto del Carlino.

„Împreună cu ea și cu  toți ceilalți angajați, mergeam uneori să mâncăm în oraș, păstrând între noi o legătură puternică. Despre bărbatul ei nu vorbea niciodată. La locul de muncă, nu a zis niciodată nimic despre relația lor sau despre posibilele probleme de cuplu pe care le-ar fi avut. Știam de existența lui, la fel ca de a fiului lor adolescent, dar nici pe băiat nu l-am văzut vreodată”, a mai adăugat angajatoarea femeii.

Despre Svetlana mai spune că era „rezervată și discretă, dar cu un caracter minunat și pe care toți clienții noștri o iubeau”.

Svetlana, Gioacchino, zis Gino și fiul lor locuiau în Rimini, într-un apartament situat în apropiere de centrul istoric, pe Via Alessandro Gambalunga, unde s-au produs crima și sinuciderea, informează Corriere della Sera.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Svetlana avea 48 de ani și a fost împușcată de soțul ei care apoi a îndreptat arma asupra lui și s-a sinucis.

photo_2023-06-20_13-27-29
Svetlana Ghenciu, moldoveanca ucisă în Italia de soțul italian care apoi s-a sinucis. Sursa foto: profilul Facebook

Corpurile celor doi au fost găsite de fiul lor în vârstă de 16 ani, în jurul orei 17:15, care s-a întors acasă după un weekend petrecut cu prietena sa.

Ajuns la intrare, tânărul a descoperit că ușa casei era închisă și nimeni nu răspundea. A fost nevoit să spargă ușa pentru a intra în locuință.

A parcurs câțiva pași până a ajuns în dormitor și a găsit corpurile părinților săi, inerte, pe pat, cu arma încă în mâna bărbatului. Băiatul a cerut ajutorul vecinilor care au sunat la poliție.

rimini-19-06-2023-omicidio-suicidio-gino-lombardi-e-moglie-svetlana-manuel-migliorini-adriapress
Blocul din Rimini unde a avut loc tragedia

Primele reconstituiri făcute în urma verificărilor făcute de criminaliști nu lasă loc de îndoială asupra modului în care s-au derulat evenimentele. Gioacchino Leonardi a împușcat-o pe Svetlana, apoi s-a sinucis.

Medicul legist care a examinat cadavrele a declarat că moartea ar fi survenit cu câteva zile înainte.

Nu este clar încă de ce bărbatul italian a luat această decizie dramatică. Până în prezent, nu există informații sau plângeri despre maltratări sau violențe pe care le-ar fi exercitat asupra soției. El deținea în mod legal arma pentru uz sportiv.

Pe ambele corpuri va fi efectuată autopsia în zilele următoare, în timp ce investigatorii lucrează pentru a reconstitui dinamica evenimentelor. În apartament se afla și câinele cuplului, care a fost încredințat inițial vecinilor și apoi unui adăpost de animale.