Moldoveanul acuzat în Italia că și-a omorât iubita și i-a ascuns corpul refuză să vorbească

Dumitru Stratan, un bărbat din Republica Moldova în vârstă de 33 de ani, a fost arestat sâmbătă, 21 ianuarie, de carabinierii din Mantova (Lombardia) ca principal suspect în uciderea fostei sale iubite, Yana Malayko, o tânără ucraineancă de 23 de ani, dispărută joi, 19 ianuarie, de la domiciliul său din localitatea Castiglione delle Stiviere (Mantova).

O rudă de-a tinerei ucrainence a tras un semnal de alarmă pentru dispariția Yanei. Odată dobândite primele informații, anchetatorii au urmat imediat traseul presupusului autor al crimei.

Dumitru Stratan și Yana Malayko. Sursa foto: Il Giorno

Potrivit relatărilor presei italiene, camerele de supraveghere din Piazzale Resistenza din Castiglione delle Stiviere (Mantova) au filmat un bărbat care transporta pe umăr un sac negru și voluminos. Bărbatul surprins de camere era suspectul Stratan, iar în acel sac, potrivit anchetatorilor, s-ar fi aflat cadavrul Yanei Malayko.

Imaginile au dezvăluit cum Stratan a încărcat sacul în mașină și a plecat. Un fermier din zonă ar fi spus că l-a ajutat pe Stratan în timpul nopții, deoarece acesta ar fi rămas blocat cu Mercedesul său în zona rurală din satul Valle, lângă granița cu provincia Brescia.

Prin reconstruirea traseului parcurs de vehicul, zona de căutare a cadavrului a fost redusă la mediul rural din Valle. Potrivit anchetatorilor, în acea zonă Stratan a ascuns trupul Yanei după ce a ucis-o.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cei doi se cunoscuseră cu ceva timp în urmă, când tânăra a început să lucreze la barul Event Coffee situat în Piazzale Resistenza din Castiglione delle Stiviere. Stratan lucra ocazional acolo, barul fiind administrat de sora lui, Cristina.

Singură la părinți, cu tatăl în Toscana și mama în Canada, Boni (așa cum îi spuneau prietenii Yanei) este descrisă drept o fată foarte bună, „o muncitoare din greu”, o fată plină de energie care și-a dorit să fie independentă și să-și construiască singură viitorul.

Cu un caracter impulsiv, posesiv, fără o slujbă constantă, Stratan a cunoscut-o pe Yana în urmă cu câțiva ani, s-a îndrăgostit de ea și au devenit un cuplu. Dar, potrivit prietenilor Yanei, el era foarte gelos. Ea și-a dorit însă mai multă autonomie, a vrut să fie liberă și din acest motiv a întrerupt relația după trei ani.

Dar pentru Stratan relația lor încă nu se terminase. De câteva ori a încercat să o convingă să-i mai acorde o șansă, dar ea l-a refuzat mereu. O anumită perioadă de timp au locuit împreună în aceeași clădire în care se află barul dar, când s-au despărțit, Yana a plecat de acolo și a fost găzduită de Cristina într-un alt apartament din acea clădire.

Ipoteza formulată de anchetatori este că după o ceartă între cei doi în apartamentul de deasupra barului, Stratan ar fi ucis-o pe Yana folosind un cuțit de bucătărie.

Magistratul de instrucție, Antonio Serra Cassano, a confirmat deja arestarea suspectului care se află într-o celulă din închisoarea din Monza și continuă să se folosească de dreptul de a nu răspunde.

Stratan este acuzat de omor voluntar cu premeditare și ascundere a unui cadavru. Doar descoperirea cadavrului Yanei poate confirma reconstituirea anchetatorilor, în condițiile în care nici presupusa armă a crimei nu a fost încă găsită.

Distribuie acest articol