Momente de coșmar pentru o româncă gravidă din Italia lăsată să avorteze singură în baia spitalului

Tragic avort terapeutic în spitalul din Perugia pentru o mamă româncă în vârstă de 37 de ani, însărcinată cu două fetițe gemene. Femeii i s-a provocat nașterea prin metoda medicamentoasă, după care a fost lăsată singură de către personalul sanitar.

Nefericitul eveniment a avut loc la spitalul „Santa Maria della misericordia” din Perugia unde o pereche de viitori părinți români, rezidenți la Asissi, s-au prezentat pentru o consultație, în urma durerilor pe care femeia română le avea în a 21-a săptămână de sarcină gemelară.

Lăsați singuri pentru a gestiona o naștere gemelară indusă la 21 de săptămâni

Au fost necesare măsuri medicamentoase de întrerupere a sarcinii prin provocarea unui avort terapeutic, indus, după ce s-au constatat condițiile în care erau cele două fetițe: una era deja moartă, în timp ce cealaltă risca o deteriorare neurologică gravă. După medicația în urma căreia femeii i s-a provocat nașterea fetițelor, a fost lăsată singură de către medicii italieni, aceasta fiind nevoită să avorteze în baia spitalului, asistată doar de soțul ei!

Tatăl, încă agitat, explică pentru Quotidiano dell Umbria, modul în care fiicele sale s-au născut „în baia spitalului Santa Maria della Misericordia, mai exact în recipientul în care de obicei bolnavii fac pipi”, fără ca cineva din personalul sanitar să se intereseze de ei prin monitorizarea condițiilor și asistarea mamei în mod corect. Femeia română de 37 de ani, care a pierdut o cantitate considerabilă de sânge, a avortat singură, în baie, susținută doar de partenerul ei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„M-am simțit rău tare și am mers la baie. Soțul meu m-a sprijinit de perete pentru că eram aproape leșinată și a solicitat repede asistență, chemând în ajutor pe careva. A venit o tânără asistentă și un doctor. Între timp, avortasem una dintre cele două fetițe, au găsit-o deja în recipientul în care se urinează de obicei. Ambele fete erau prinse cu cordonul ombilical” povestește printre lacrimi mama româncă cele mai oribile momente ale situației pe care a fost nevoită să le trăiască. Tot ea explică, de asemenea, cum au pornit manevrele dure pentru a elimina placenta, dar care s-au dovedit inutile, pentru că în astfel de cazuri este necesară operația. Intervenția, totuși, a avut loc abia după două ore.

În urma faptelor, cuplul român susține că a fost contactat de mai mulți medici de la secția respectivă care „și-au cerut scuze pentru ce s-a întâmplat”. Acum, femeia este asistată de un psiholog pentru a depăși drama pierderii fetițelor, cea a avortului și a condițiilor de coșmar în care acesta a avut loc. De asemenea, mama româncă a decis să facă o plângere oficială autorităților pentru că nu exclude că ar putea suferi în continuare și daune fizice în plus față de cele psihologice.

Distribuie acest articol