Momente de groază în timpul decolării unui avion, care a derapat și a luat foc. 11 persoane au fost rănite

Un Boeing 737-300 operat de Transair și închiriat de Air Senegal a suferit un incident la decolarea de pe Aeroportul Blaise Diagne din Dakar în seara de miercuri, 8 mai.

Unsprezece din cele 85 de persoane aflate la bord au fost rănite, informează The Mirror. Patru sunt în stare gravă, inclusiv un pilot.

Avionul, cu 79 de pasageri, doi piloți și patru membri ai echipajului de cabină, se îndrepta spre Bamako (Mali), când a derapat de pe pistă în momentul decolării și a luat foc.

photo_2024-05-09_16-11-10
Sursa foto: The Mirror

În imaginile publicate pe rețelele de socializare se poate vedea cum un incendiu s-a declanșat în zona unei aripe, flăcările fiind stinse de pompierii ajunși rapid la fața locului.

Pasagerii și membrii echipajului au fost evacuați de urgență.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Captură de ecran 2024-05-09 160435
Sursa foto: The Mirror

Autoritățile aeroportuare au confirmat că este în desfășurare o anchetă pentru a determina cauzele incidentului, dar se presupune că aripa stângă și motorul avionului au luat foc din cauza unei probleme hidraulice în timpul accelerării la decolare.

Joi, în Turchia, un alt avion Boeing 737-800 operat de Corendon Airlines a fost evacuat după ce un pneu a explodat la aterizarea pe aeroportul Gazipasa.

Acest incident nu a provocat răniți printre cele 190 de persoane la bord.

Cu doar o zi înainte, un avion Boeing 767 cargo al companiei FedEx a aterizat de urgență la Istanbul după probleme la trenul de aterizare anterior.

Boeing se confruntă cu critici severe legate de siguranță, în urma unei serii de incidente nefericite, inclusiv cele două tragedii majore ale avioanelor 737 Max în 2018 (în Indonezia) și 2019 (în Etiopia), care au costat viețile a 346 de persoane.

Problemele legate de un sistem de navigație nou, pentru care piloții nu fuseseră suficient de bine pregătiți, au fost punctul central al investigațiilor ulterioare.