Panică într-un avion în timpul zborului, 12 pasageri au fost răniți din cauza turbulențelor puternice

Douăsprezece persoane au fost rănite în timpul zborului Madrid – Buenos Aires, efectuat de compania aeriană Aerolineas Argentinas, din cauza turbulențelor severe care au zguduit avionul. Evenimentele au avut loc în timp ce avionul cu 297 de pasageri la bord survola Oceanul Atlantic, în apropiere de continentul sud-american, relatează El Pais.

La bord au fost scene de panică și îngrijorare în rândul pasagerilor, dintre care mulți dormeau. „În câteva secunde turbulențele au provocat zguduiri puternice, în urma cărora mulți dintre noi au suferit lovituri în diferite părți ale corpului”, au declarat pasagerii după aterizare.

Potrivit unui comunicat al Aerolneas Argentinas, evenimentele s-au petrecut în timp ce avionul în cauză, un „Airbus A330”, survola Oceanul Atlantic, în vecinătatea continentului sud-american.

„Luminile care indicau obligativitatea purtării centurilor de siguranță erau aprinse și s-a transmis alerta vocală corespunzătoare”, au spus reprezentanții companiei aeriene. Această informație a fost însă negată de unii pasageri aflați la bord.

Printre aceștia s-a numărat și sportivul Adrián Torres, care zbura împreună cu colegii săi: „Zburam de aproximativ șapte ore și dormeam aproape toți pentru că la vremea aceea în Spania era aproape ora trei. Avionul a început să se miște foarte mult și le-am spus colegilor mei de scaun ‘ce multe turbulențe, puneți-vă centura’. M-am uitat apoi la micuțul indicator să văd dacă lumina pentru fixarea centurii de siguranță era aprinsă și am văzut că nu era, dar aveam de gând oricum să o pun. În timp ce o căutam, avionul a prins cea mai mare turbulență, nu știu câți metri a căzut brusc în gol, dar am ajuns cu capul în tavan.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Eu am o vânătaie mică, dar un coleg a rămas paralizat timp de trei minute și o pasageră a suferit o fractură de sept nazal”, a mai spus Torres.

Panică într-un avion în timpul zborului, 12 pasageri au fost răniți din cauza turbulențelor puternice

Aeronava a suferit avarii interne la cabină „din cauza ciocnirii tavanului cu capetele pasagerilor” au confirmat și cei de la compania aeriană. Valize căzute, tăvi și resturi de băuturi au fost împrăștiate pe podeaua avionului.

Panică într-un avion în timpul zborului, 12 pasageri au fost răniți din cauza turbulențelor puternice

Avionul a aterizat la Buenos Aires la ora 4:30 de joi dimineață (ora locală). La sosire, nouă pasageri au primit asistență medicală pentru „răni ușoare”, iar trei au fost transportați la spital pentru „verificări mai amănunțite”. Aceștia din urmă, conform Aerolineas Argentinas, „nu purtau centura de siguranță în momentul turbulențelor”.