Italia va emite o nouă monedă de 2 euro dedicată personalului sanitar angajat în lupta anti-COVID: „Gest simplu, dar semnificativ”

Monitorul Oficial italian nr. 306, din 10 decembrie 2020, a publicat anunțul emiterii, pentru anul 2021, a unei noi monede de 2 euro, în trei milioane de exemplare, dedicată profesioniștilor din prima linie împotriva Covid-19.

Moneda înfățișează un bărbat și o femeie îmbrăcați în echipament sanitar, cu măști, un stetoscop și o cartelă medicală, reprezentând medicii, asistenții medicali, voluntarii și tot personalul implicat în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

În partea de sus a noii monede se poate observa inscripția „GRAZIE” (MULȚUMESC), iar pe părțile laterale crucea (simbolul medicinii) și o inimă.

„Un gest simplu, dar semnificativ, care dă valoare în mod simbolic activității medicilor și a altor profesioniști din domeniul sănătății, în lupta împotriva pandemiei de Covid-19”, a spus Filippo Anelli, președintele Federației Naționale a Ordinelor Chirurgilor și Dentiștilor (Fnomceo), conform publicației Corriere della Sera.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI