Mormânt profanat în Italia, hoții au furat dintr-un sicriu 5 kg de aur și pietre prețioase

Polițiștii italieni au deschis în aceste zile o anchetă cu privire la profanarea unui mormânt din cimitirul situat în cartierul Prima Porta, de la periferia Romei, din care hoții au sustras cinci kilograme de bijuterii din aur și pietre prețioase. În sicriu se aflau rămășițele unei femei de origine romă, menționează Il Messaggero.

Din cele constatate, în noaptea de 3 spre 4 ianuarie, hoții au dezgropat sicriul unei bătrâne de origine bosniacă, decedată în anul 2020.

După ce l-au deschis pe o parte, au sustras bijuteriile de aur pe care rudele le-au pus în interiorul sicriului. Alarma a fost declanșată de unul dintre paznicii cimitirului Prima Porta, care a alertat mai întâi familia bătrânei și apoi carabinierii.

Conform rudelor, în sicriu se afla un mic tezaur format din bijuterii, pietre prețioase și obiecte din aur, într-o cantitate de aproximativ 5 kilograme.

Obiceiul de a îngropa alături de trupul neînsuflețit obiecte prețioase este larg răspândit în comunitatea de romi. Hoții erau probabil conștienți de acest lucru și, prin urmare, au acționat fără greșeală.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Episodul nu este unul singular, carabinierii s-au confruntat deseori cu astfel de furturi din cimitire

Între 2018 și 2019, anchetatorii au reușit să destructureze o bandă de hoți specializată în furturi similare în cimitirul Flaminio.

De altfel, între timp, au fost deja semnalate și alte cazuri de profanare de morminte și furturi din sicrie, dar propunerea de a instala camere de supraveghere video în interiorul cimitirelor și al criptelor a fost respinsă până acum.

Furturile care au loc în această perioadă au o caracteristică particulară și specifică: hoții nu numai că deschid sicriele jefuind interiorul, ci le și resigilează cu grijă după furt pentru a nu trezi suspiciuni familiei.

Distribuie acest articol