A moștenit 389.000 de euro și 3 case de la bătrânul asistat, „badantă” acuzată că a falsificat testamentul

O femeie de cetățenie română care a lucrat timp de câțiva ani ca îngrijitoare pentru un bărbat italian bolnav, a moștenit prin testament frumoasa sumă de 389.000 de euro, precum și 3 imobile. Una din surorile bătrânului o acuză însă pe româncă de înșelăciune și nici expertiza chimică efectuată pe foaia pe care pensionarul ar fi scris testamentul la mână nu îi este favorabilă „badantei”.

Potrivit ziarului Il Messaggero, care scrie că acuzata are inițialele numelui B.A. și este în vârstă de 50 de ani, românca a lucrat ca îngrijitoare pentru Bruno Magnante, un bărbat italian de 60 de ani din Veroli, provincia Frosinone, care în urmă cu câțiva ani s-a îmbolnăvit grav. Femeia română se pare că l-a îngrijit foarte bine pe Magnante, ținând cont de starea lui de sănătate, iar relația lor s-a consolidat până în punctul în care B.A. avea grijă de el și de casa lui ca și cum ar fi fost ea proprietare și ar fi fost concubina bărbatului.

În cursul anului trecut bărbatul italian a murit într-un spital din Lazio, iar după decesul acestuia îngrijitoarea română s-a prezentat la notar cu un testament scris de mână de Magnante prin intermediul căruia ea era numită moștenitoarea tuturor bunurilor sale: suma de 389.000 de euro din contul bancar și trei case. Una dintre cele două surori ale bărbatului asistat de româncă a suspectat însă că ceva nu este în regulă cu acel testament și a depus un denunț la Procuratura din Frosinone împotriva lui B.A.

În urma expertizei grafologice efectuată asupra testamentului la ordinul procurorului Ornella Barberi, care a condus ancheta, a reieșit că din tot textul scris la mână pe acea foaie doar semnătura era scrisă într-adevăr lui Magnante. Restul textului, spun anchetatorii, se pare că a fost scris chiar de femeia română după ce, folosind o procedură specială, a șters textul original de pe foaie pe care l-a scris inițial bărbatul italian îngrijit de aceasta.

Cu ajutorul unei proceduri chimice, experții au reușit să scoată la suprafață și textul inițial scris de bărbatul italian, care se pare că este diferit de ceea ce a scris B.A. și, evident, nu o declară pe ea moștenitoarea bunurilor sale. Din acest motiv, femeia română a fost trimisă în judecată, iar pe data de 4 februarie 2020 va apărea în fața judecătoarei pentru anchete preliminarii, Ida Logoluso, pentru o primă audiență.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Între timp, acuzata neagă cu vehemență că ar fi falsificat testamentul, mai scrie sursa citată.

@rotalianul