Motivele pentru care o tânără femeie din Italia va fi declarată „sfântă” de Biserica catolică

Procesul de beatificare pentru Chiara Corbella, femeia din Italia care a ales să nu urmeze tratamentul pentru cancer pentru a salva viața copilului său nenăscut, a ajuns la un moment de referință odată cu încheierea anchetei diecezane.

Povestea de sacrificiu și credință

Chiara Corbella, o femeie de profundă credință catolică, a fost diagnosticată cu un cancer la limbă în timp ce era însărcinată.

Deși a trecut printr-o primă intervenție chirurgicală pentru a înlătura tumoarea, a refuzat ulterior tratamentele de chimioterapie pentru a nu pune în pericol viața fătului.

Decizia ei curajoasă a dus la nașterea în siguranță a fiului său, care astăzi are 13 ani. Din păcate, pentru Chiara, tratamentul amânat a însemnat că boala a avansat, ducând la moartea sa în 2012, la doar 28 de ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Italianca este văzută ca o eroină de către comunitatea antiavort. Viața și sacrificiul său sunt văzute ca un far de lumină și speranță, o mărturie a credinței în Dumnezeu și un exemplu de iubire care depășește frica de moarte.

De-a lungul vieții sale, Chiara a demonstrat o credință neclintită. A dus la termen sarcini chiar și atunci când știa că nou-născuții nu vor supraviețui.

Prima sa fiică s-a născut anencefalică, fără o parte din craniu, iar al doilea copil a venit pe lume cu malformații grave, fără membrele inferioare. Aceste experiențe nu au făcut decât să-i întărească credința și să-i arate devotamentul față de viață, indiferent de dificultăți.

Ancheta diecezană, începută la 21 septembrie 2018, a analizat viața, virtuțile și faima de sfințenie a Chiarei Corbella.

Acum, cu această nouă etapă încheiată, procesul de beatificare a Chiarei Corbella avansează, aducând-o mai aproape de recunoașterea oficială a sfințeniei sale.

Viața și sacrificiul ei continuă să inspire și să ofere un exemplu puternic de credință și devotament pentru oameni din întreaga lume.