Motorul unui avion, cuprins de flăcări după impactul cu un stol de păsări. La bord erau 173 de persoane

Un avion American Airlines care zbura de la Columbus, Ohio (Statele Unite) spre Phoenix a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgență după ce unul dintre motoare a luat foc în urma impactului cu un stol de păsări.

photo_2023-04-24_13-36-12

Incidentul a avut loc duminică dimineața, 23 aprilie, iar aeronava a fost nevoită să aterizeze de urgență la Aeroportul Internațional John Glenn din Columbus, Ohio, de unde decolase cu puțin timp înainte.

Flăcările care au cuprins motorul au fost surprinse de camera unui telefon mobil aparținând unui pasager, care a distribuit imaginile pe rețelele de socializare.

La bordul avionului Boeing 737-800 se aflau 173 de persoane, pasageri și echipaj.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform reconstituirii, Boeingul a decolat la ora 7:43 și impactul cu păsările a avut loc aproximativ 15 minute mai târziu, în jurul orei 8:00.

Un pasager care se afla la bordul avionului a declarat pentru NBC 4 că s-a auzit un zgomot metalic puternic în avion, iar apoi pilotul le-a comunicat că aeronava a lovit un stol de păsări imediat după decolare.

La ora 8:20, avionul a revenit în siguranță la aeroport și nu au fost înregistrate victime. American Airlines a emis un comunicat în care a menționat că „zborul a aterizat în condiții normale. Boeingul a fost scos din funcțiune pentru întreținere și echipa noastră lucrează pentru a rezolva problemele cauzate pasagerilor.”

Federal Aviation Administration a confirmat incidentul printr-un comunicat și a demarat o investigație pentru a determina cauzele exacte ale acestuia.

Presa locală subliniază că impactul cu păsări în cazul zborurilor naționale, așa-numitele „bird strike”, sunt evenimente frecvente, dar pot avea și consecințe catastrofale: până acum, astfel de incidente au cauzat moartea a 350 de persoane doar în SUA.

Acest incident survine la doar trei zile după ce un alt motor a luat foc în timpul decolării de pe Aeroportul Charlotte Douglas din North Carolina.
Video mai jos: