Mulțumiri celor doi români eroi din Italia, Daniel și Cătălin: „Fără ei, soțul meu ar fi murit”

„Aș vrea tare mult să le mulțumesc (celor doi români eroi – n.r.) dar nu știu cum să intru în contact cu ei. Au fost buni și curajoși și fără ei soțul meu și Ettore s-ar fi înecat cu siguranță.”

Este mesajul de mulțumire transmis de soția unuia dintre cei doi pensionari italieni implicați într-un accident rutier în localitatea italiană Curtatone din provincia Mantova, în după-amiaza zilei de sâmbătă, 1 iunie 2019. Mulțumirile sunt adresate către cei doi bărbați români, Daniel Dănăilă, 35 de ani și Alexandru Cătălin Ciofu, 37 de ani, rezidenți în localitățile Serraglio și Cesole, care au salvat viața celor doi pensionari italieni, Ugolino Marchiò de 77 de ani și Ettore Romitti de 70 de ani.

Daniel Dănăilă și Alexandru Cătălin Ciofu, cei doi români care au salvat viața bătrânilor. Sursa foto: Gazzeta di Mantova

Accidentul a avut loc în jurul orei 17:30 de sâmbătă, la intersecția dintre strada Argine Fossaviva și strada Chiaviche și au fost implicate două autoturisme: un Alfa Romeo Giulietta, condus de un tânăr indian de 21 de ani și un Fiat Panda, în care se aflau cei doi pensionari italieni. În urma impactului dintre cele două mașini, autoturismul Fiat a derapat și a căzut într-un canal de irigare plin cu apă noroioasă.

Autoturismul Fiat Panda căzut în canal, în care se aflau cei doi bătrâni salvați de românii noștri. Sursa foto: Gazzetta di Mantova

Conaționalii noștri nu au ezitat nici măcar o clipă și au intrat amândoi în canal, ridicând autoturismul doar cu forța brațelor pe o parte pentru a evita ca apa să intre în interiorul mașinii și să o scufunde, ținând apoi mașina în această poziție până la sosirea pompierilor și a ambulanței. Intervenția lor eroică a salvat astfel viața celor doi pensionari blocați în interiorul autoturismului, evitând ca acesta să se scufunde și să-i înece.

După ce au primit felicitări la locul accidentului de la pompieri și personalul medical sosit să-i ajute pe cei doi pensionari, astăzi sosesc mulțumiri de la soția uneia dintre victime, dar și de la primarul localității Curtatone, Carlo Bottani, care a decis să intervină pentru a organiza o întâlnire între cei doi români eroi și persoanele pe care le-au salvat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Sper că cele două persoane rănite se vor face bine cât mai repede. În acel moment, voi face tot posibilul pentru a le face să se întâlnească (cu Daniel și Cătălin, cei doi români care le-au salvat – n.r.) poate la spital. Măcar atât să facem pentru un astfel de act eroic și exemplar. Încercăm să vedem care este modalitatea cea mai bună. Mai târziu, voi vizita familia de români din Serraglio pentru a le mulțumi așa cum merită”, a declarat primarul Bottani.