Muncitor agricol român mort în timp ce culegea roșii în Italia

Un muncitor agricol de origine română în vârstă de 57 de ani a murit vineri 9 august, la Foggia, în timp ce se afla pe câmp, la cules de roșii. Bărbatul a decedat în urma unui stop cardio-respirator.

Tragedia a avut loc pe câmpurile din Serracapriola, în provincia Foggia. Radu Cheleneagră era angajat cu un contract de muncă pe perioadă determinată la o societate agricolă din zona respectivă. Potrivit presei italiene, în timp ce se afla pe câmp la cules de roșii, bărbatului i s-a făcut brusc rău și s-a retras la umbră, lângă o rulotă situată în preajma locului de muncă. Văzând că nu se mai întoarce, colegii săi au mers să îl caute și l-au găsit căzut la pământ, fără semne de viață. Nu le-a fost necesar mult timp pentru a înțelege că Radu Cheleneagră era decedat.

La fața locului s-au prezentat carabinierii care fac investigații coordonate de Procuratura din Foggia. A fost dispusă autopsia pentru a se stabili cu certitudine cauza decesului, deși medicul legal presupune că este vorba aproape sigur de un stop cardiac.