Muncitor bătut crunt în Italia de fiul angajatorului, după ce a cerut banii pentru care a muncit

Un tânăr indian în vârstă de 24 de ani, care lucra la grajdurile de vaci de la o fermă zootehnică din Pontinia, provincia Latina (Lazio), a fost bătut de fiul angajatorului său pentru că și-a cerut drepturile bănești. „Am fost bătut și înjunghiat după ce am cerut banii pentru care am muncit”, a declarat muncitorul conform La Repubblica.

O întâmplare șocantă, trăită de muncitorul indian care la data de 1 septembrie s-a prezentat la cazarma carabinierilor din Terracina. Când tânărul a trecut pragul cazărmii, abia se mai putea ține pe picioare din cauza loviturilor primite. El l-a denunțat pe fiul angajatorului său, proprietar al unei ferme zootehnice și a unei fabrici de produse lactate.

„Am cerut doar banii mei, cei pentru care am muncit, dar în schimb m-au bătut. M-au tăiat pe brațe și m-au urmărit ca să dea cu mașina peste mine”, a spus muncitorul indian.

Tânărul a declarat că a lucrat în grajdurile din zona Mesa, că s-a înțeles cu 1200 de euro pe lună, inclusiv duminica, dar a primit doar câteva sute de euro. „Când am cerut restul, m-au masacrat!”, a afirmat el.

De caz se ocupă carabinierii din Terracina și cei de la Comandamentul provincial Latina.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nu este prima dată când antreprenorul din Pontinia este denunțat pentru exploatare de către angajații săi. Sunt mulți muncitori străini care, în ultimii ani, le-au spus anchetatorilor că sunt forțați să lucreze în condiții inumane și suferă violențe atunci când își cer plata.

Ei s-au regăsit în centrul a numeroase investigații care au dus la procese și condamnări pentru diverși întreprinzători agricoli italieni.

@rotalianul