Muncitor din Italia accidentat la locul de muncă, mort după ce a fost abandonat pe câmp de angajatori

Moartea unui muncitor la Latina, în regiunea Lazio, în urma unui accident de muncă, este anchetată de autorități care au arestat șapte persoane printre care și angajatorii bărbatului.

Muncitorul a murit din cauza unui șoc electric suferit în timp ce lucra pe un șantier de construcții. Proprietarii companiei l-au scos într-un câmp și l-au lăsat acolo, pentru a nu fi supuși investigațiilor, relatează Fanpage.

Șapte persoane au fost arestate în această dimineață de luni, 17 aprilie, la Latina, acuzate că au încercat să ascundă un accident de muncă produs pe un șantier de construcții, în urma căruia un bărbat și-a pierdut viața.

Trei dintre ei au fost trimiși în închisoare, iar patru au primit arest la domiciliu. Infracțiunile pentru care trebuie să răspundă sunt omor voluntar cu intenție indirectă, favorizarea infractorului, înlăturarea sau omiterea intenționată a măsurilor de precauție împotriva accidentelor la locul de muncă.

Evenimentele datează din 23 iunie 2022, când lângă un șantier de construcții din Sonnino, a fost găsit pe un câmp corpul unui muncitor inconștient. Transportat la spital, bărbatul nu și-a mai revenit și a murit după luni de comă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La insistențele familiei a fost deschisă o anchetă și au fost declanșate investigații și verificări efectuate de N.A.S. din Latina, prin care s-a descoperit un alt adevăr: foarte probabil, muncitorul a murit din cauza unui șoc electric accidental de înaltă tensiune suferit în timpul unor lucrări de turnare a betonului pentru construcția unei parcări.

Pentru a evita problemele, proprietarii companiei l-ar fi scos într-un câmp și l-ar fi abandonat acolo. Nimeni nu a chemat salvarea, iar bărbatul a fost lăsat singur, în comă, fără niciun ajutor.

Rezultatul a confirmat suspiciunile procuraturii din Latina, care bănuia o înscenare din partea proprietarilor companiei de construcții pentru a acoperi accidentul mortal de muncă.

De asemenea, ancheta a scos la iveală faptul că toți muncitorii care lucrau pe șantierul de construcții erau fără contract. Ei lucrau la negru, nu aveau niciun fel de protecție și nu erau respectate măsurile de siguranță.

Distribuie acest articol