Muncitor român din Italia dispărut și găsit mort după 5 zile în condiții misterioase

Un muncitor român în vârstă de 50 de ani a murit la Roma, în zona Giardinetti (Torrenova), în condiții misterioase, în prima jumătate a lunii septembrie. Gigi Munteanu lucra la negru pe un șantier de construcții și a fost găsit mort într-o grădină alăturată, după 5 zile în care nimeni nu a știut nimic de el. „Vreau să aflu ce s-a întâmplat cu adevărat și cum a murit Gigi, a declarat la postul de televiziune Romit TV Jana Ion, partenera de viață a bărbatului român.

Vineri, 10 septembrie, Gigi Munteanu era la muncă pe șantierul unde lucra de puține zile și anume de pe data de 1 septembrie. În jurul orei 13:00 partenera lui l-a auzit pentru ultima oară la telefon: „L-am sunat și i-am urat poftă bună pentru prânz, iar el mi-a spus că încă nu luase pauza de masă, că mai aveau ceva de lucru. M-a întrebat ce fac, i-am răspuns că am terminat lucrul și că mă întorceam acasă. Apoi ne-am luat la revedere și a rămas să ne revedem acasă, pe seară. Acestea au fost ultimele cuvinte pe care le-am schimbat cu Gigi și acasă nu s-a mai întors niciodată”, a povestit Jana la postul de televiziune menționat.

Jana mai știe că în jurul orei 14:00 Gigi a vorbit la telefon cu o verișoară, deci bărbatul era încă în viață la ora respectivă. „În 15 ani de când suntem împreună, Gigi nu a lipsit niciodată noaptea, dar în seara de vineri, 10 septembrie, acasă nu a mai ajuns”, a spus partenera românului nostru.

Femeia l-a sunat de nenumărate ori, dar nimeni nu i-a răspuns la telefon. „La un moment dat n-a mai sunat deloc telefonul, probabil se descărcase bateria”, a spus Jana care a luat apoi legătura cu spitalele din apropiere și a sunat la numărul 112 unde a semnalat dispariția lui Gigi Munteanu. De menționat că femeia nu cunoștea numerele de telefon ale colegilor și nici cel al angajatorului.

Luni, a treia zi de când nu se știa nimic de bărbatul român, Jana a reușit în sfârșit să intre în posesia numărului de telefon al angajatorului, l-a sunat, iar acesta i-a spus că Gigi plecase de la lucru vineri, ca de obicei, la ora 16:00.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„În rest nu l-a mai interesat, nu m-a mai sunat să mă întrebe dacă l-am găsit sau dacă nu, dacă am vești despre Gigi, dacă se mai știe ceva de el, nimic”, a spus Jana consternată de comportamentul angajatorului care a refuzat să-i dea numărul de telefon al colegului cu care bărbatul român avea o legătură de prietenie și cu care făcea mereu drumul de întoarcere spre casă. „Mi-a spus că nu are numărul lui Vasile, prietenul cu care Gigi se întorcea de la muncă, dar e posibil mă întreb eu ca un angajator să nu aibă numărul de telefon al oamenilor care lucrează pe șantierul lui?”

În seara zilei de marți, după 4 zile de la dispariția lui Gigi Munteanu, Jana a primit un apel telefonic neașteptat de la Ștefan, un coleg al muncitorului român. „Mi-a zis să merg la carabinieri și să le cer să meargă împreună cu mine la șantier, să-l caut acolo pe Gigi, nu în altă parte.”

Miercuri, la ora 13:00, Jana s-a prezentat la unitatea de carabinieri de la Tor Vergata și face o plângere privind dispariția partenerului său de viață. La ora 15:30 autoritățile au contactat-o și au informat-o că l-au găsit pe Gigi Munteanu decedat, pe teritoriul unei mici grădini private, de lângă șantierul unde bărbatul lucra. Era îmbrăcat în hainele de lucru și se presupune că vineri, 10 septembrie, nu părăsise nicicum zona de lucru pentru a se îndrepta spre casă.

Conform informațiilor obținute de postul de televiziune Romit TV, s-a constatat în urma autopsiei că Gigi Munteanu ar fi murit în urma unui atac de cord. Ce căuta și de ce a fost găsit în grădina de lângă șantierul unde lucra? De ce nici angajatorul și nici ceilalți colegi de muncă nu au acceptat să vorbească cu Jana în cele șase zile în care muncitorul a fost dat dispărut? Sunt întrebări la care femeia nu găsește răspuns.

- Continuarea după publicitate -

„Vreau să se facă dreptate, să știu ce s-a întâmplat cu adevărat, cum a murit Gigi și de ce colegii lui nu vor să vorbească cu mine”, a mai adăugat Jana care a făcut un apel special pentru Vasile, prietenul cu care Gigi se întorcea mereu acasă de la lucru: „Dacă știi ceva, te rog să vorbești, suntem români și trebuie să ne ajutăm între noi.”

Înregistrarea video a interviului o puteți urmări aici.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20