Muncitor român din Italia găsit în toiul nopții spânzurat de un pod

Descoperire macabră într-o localitate din Lazio, mai exact Fondi, din provincia Latina, unde un bărbat a fost găsit fără viață în noaptea de marți spre miercuri, 4 septembrie 2019.

Potrivit ziarului local Latina Oggi, trupul neînsuflețit al bărbatului era spânzurat de podul de pe via Ponte Rotto și a fost observat în jurul orei 2:00 noaptea de un tânăr care se afla în trecere pe acolo. Tânărul a chemat imediat o ambulanță la fața locului, dar pentru bărbatul spânzurat nu s-a mai putut face nimic pentru a fi salvat.

La fața locului au fost chemați și carabinierii care au identificat victima ca fiind un cetățean român de profesie zidar, în vârstă de 34 de ani, rezident cu soția sa de mai mulți ani în localitatea Fondi. Procurorul Antonio Sgarella de la Procuratura din Latina, care se ocupă de anchetă în acest caz, a dat ordin să fie efectuată autopsia asupra corpului neînsuflețit al bărbatului român, care va fi executată de medicul legal Maria Cristina Setacci.

La o primă examinare a cadavrului nu s-au găsit semne de violență, dar conaționalul nostru nu a lăsat niciun bilet de adio și nu se cunosc, deocamdată, motivele care l-ar fi împins să recurgă la acest gest extrem.

Reamintim, ca de obicei, tuturor românilor din Italia că avem la dispoziție linii telefonice și chat-uri online care pot ajuta oamenii să treacă peste aceste gânduri negre sau pot ajuta apropiații acestora să-i îndrume spre alegeri mai bune. Acestea sunt:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
 • Telefono Azzurro (pentru persoane sub 18 ani)
   – http://www.azzurro.it
   – http://www.azzurro.it/chat.html (asistenţă prin chat)
   – Telefon 19696
 • Telefono Amico
   – http://www.telefonoamico.it
   – Telefon: 199 284 284

Tot pe teritoriul Italiei mai este în curs, proiectul ”Itaca”, care oferă ajutor, susținere, informații și instrumente utile pentru depășirea depresiei. Cei interesați pot suna la numărul verde:

800.274.274 sau pot trimite un e-mail la linea.ascolto@progettoitaca.org

Deasemenea, Fundația IDEA(Istituto per la ricerca e la prevenzione della depressione e dell’ansia), a pus la dispoziție numărul verde: 800 538 438.

Discuțiile cu persoanele calificate, ședințele cu psihologii, au toate un caracter de confidențialitate secret, nicio informație privitoare la pacient, la afecțiunile sale sau la terapia folosită nu pot deveni publice fără acordul expres al acestuia.