Muncitor român din Italia, mort după ce a căzut în gol de la 8 metri înălțime

Un muncitor român în vârstă de 52 de ani și-a pierdut viața în această dimineață de 13 iunie 2024, într-un tragic accident de muncă, care a avut loc în localitatea Saluzzo din provincia italiană Cuneo (Piemonte).

1200-202406130852
Ilie Boboescu, 52 de ani. Sursă foto: Facebook.

Conaționalul nostru, care locuia în localitatea Moretta din aceeași provincie și se numea Ilie Boboescu, a căzut de pe o schelă aflată la o înălțime de 8 metri, în timp ce efectua o operațiune preliminară pentru demontarea panourilor de azbest de pe acoperișul unui depozit al unei firme producătoare de mașini agricole.

Impactul a fost fatal, iar bărbatul român a decedat pe loc, relatează presa italiană.

La fața locului au intervenit echipajele medicale de urgență și inspectorii de la ASL, care au deschis o anchetă pentru a clarifica circumstanțele acestui incident mortal. Zona de lucru a fost pusă sub sechestru pentru investigații suplimentare.

Într-un alt accident de muncă petrecut tot astăzi, în jurul prânzului, un operator ecologic de 57 de ani a fost grav rănit la San Carlo Canavese, pe strada San Giovanni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din motive încă neclare, bărbatul, angajat al unei companii de colectare a deșeurilor, a căzut de pe platforma autocompactorului.

Victima a fost preluată de echipele de prim ajutor și transportată cu elicopterul la Spitalul CTO din Torino, unde se află în prezent în stare critică.

Carabinierii din compania Venaria Reale, împreună cu inspectorii Spresal de la Asl To4, investighează incidentul pentru a determina exact cum s-a produs.