Muncitor român din Italia mort în urma unui accident de muncă. Ion s-a zbătut 5 zile între viață și moarte

Un grav accident de muncă de pe un șantier din localitatea italiană Castiglione di Cervia, provincia Ravenna din Emilia Romagna, a lăsat un muncitor român cu răni foarte grave care au dus în cele din urmă la decesul său.

Potrivit publicației regionale Corriere Romagna, dramaticul accident s-a petrecut în după-amiaza zilei de vineri, 25 iunie 2021, când conaționalul nostru a căzut de pe o mică schelă pe care lucra.

Șantierul pe care conaționalul nostru își desfășura munca. Foto: corriereromagna.it

În urma căzăturii, bărbatul român s-a lovit cu capul de ciment și a pierdut cunoștința, suferind o traumă craniană foarte gravă.

Colegii victimei au solicitat imediat o ambulanță la fața locului, pe via Ragazzena din Castiglione di Cervia, iar muncitorul a fost transportat de urgență la spitalul Bufalini din Cesena.

- Continuarea articolului după publicitate -
Ambulanța sosită la locul accidentului. Foto: ravennawebtv.it

Din nefericire, trauma craniană suferită de românul nostru a fost foarte gravă, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Victima, pe nume Ion Grecu, în vârstă de 61 de ani și care locuia la Cesenatico, a murit în noaptea de marți spre miercuri, 30 iunie, după ce s-a zbătut timp de 5 zile între viață și moarte.

„Accidentele atât de grave suferite de muncitori peste 60 de ani sunt de-a dreptul rușinoase. Este nevoie de legi și tutelare specială pentru cei care lucrează în locuri de muncă defavorizate ca acestea”, au declarat sindicaliștii italieni după această tragedie.

Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos