Muncitor român din Italia mort în urma unui accident de muncă. Ion s-a zbătut 5 zile între viață și moarte

Un grav accident de muncă de pe un șantier din localitatea italiană Castiglione di Cervia, provincia Ravenna din Emilia Romagna, a lăsat un muncitor român cu răni foarte grave care au dus în cele din urmă la decesul său.

Potrivit publicației regionale Corriere Romagna, dramaticul accident s-a petrecut în după-amiaza zilei de vineri, 25 iunie 2021, când conaționalul nostru a căzut de pe o mică schelă pe care lucra.

Șantierul pe care conaționalul nostru își desfășura munca. Foto: corriereromagna.it

În urma căzăturii, bărbatul român s-a lovit cu capul de ciment și a pierdut cunoștința, suferind o traumă craniană foarte gravă.

Colegii victimei au solicitat imediat o ambulanță la fața locului, pe via Ragazzena din Castiglione di Cervia, iar muncitorul a fost transportat de urgență la spitalul Bufalini din Cesena.

Ambulanța sosită la locul accidentului. Foto: ravennawebtv.it

Din nefericire, trauma craniană suferită de românul nostru a fost foarte gravă, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Victima, pe nume Ion Grecu, în vârstă de 61 de ani și care locuia la Cesenatico, a murit în noaptea de marți spre miercuri, 30 iunie, după ce s-a zbătut timp de 5 zile între viață și moarte.

„Accidentele atât de grave suferite de muncitori peste 60 de ani sunt de-a dreptul rușinoase. Este nevoie de legi și tutelare specială pentru cei care lucrează în locuri de muncă defavorizate ca acestea”, au declarat sindicaliștii italieni după această tragedie.

@rotalianul