Muncitor român grav rănit pe un șantier din Italia. Medicii luptă să-i salveze viața

Un muncitor român în vârstă de 49 de ani a suferit leziuni grave după ce a căzut și s-a lovit la cap de un bloc de ciment, în timp ce era la muncă, pe un șantier din Monteleone d’Orvieto, în provincia Terni din Umbria, informează La Nazione.

Evenimentul nefericit s-a petrecut luni după-amiază, 16 octombrie și face parte dintr-o serie de accidente la locul de muncă care au avut loc recent în regiunea Umbria.

Conform primelor informații oferite de carabinieri, se pare că bărbatul s-a împiedicat și a căzut de la înălțime, lovindu-se violent cu capul de blocul de ciment.

A fost preluat de urgență de echipajul sanitar de la 118 și transportat la spitalul din Perugia cu multiple leziuni, inclusiv un traumatism cranian sever.

Carabinierii din Orvieto, sub coordonarea Procuraturii din Terni, efectuează investigații și au obținut declarații de la colegii de muncă ai muncitorului român, care confirmă circumstanțele incidentului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

O parte esențială a anchetei se concentrează pe verificarea respectării tuturor normelor de securitate obligatorii în cadrul șantierului.

Acest incident survine la scurt timp după un altul, în care Danilo Sordini, un bărbat de 63 de ani din Todi, și-a pierdut viața

Reprezentanți ai sindicatelor Cgil, Cisl și Uil, precum și ai categoriilor de muncitori din construcții, denunță o serie continuă de incidente de acest tip în regiune.

Sindicaliștii Maria Rita Paggio, Angelo Manzotti și Maurizio Molinari, împreună cu Elisabetta Masciarri, Giuliano Bicchieraro și Roberto Lattanzi, au declarat:

„Am ajuns la punctul în care trebuie să spunem că e destul! Este timpul pentru o schimbare de conștiință din partea tuturor instituțiilor și asociațiilor patronale, astfel încât să putem implementa platforma noastră, care vizează un pact regional pentru sănătate, securitate și mediu și o adevărată rețea de siguranță la locul de muncă.”

Sindicatele fac apel la autorități să ia măsuri urgente pentru a preveni astfel de incidente tragice în viitor.