Muncitor român mort în Italia după ce a căzut de la o înălțime de 10 metri. Era tatăl a trei copii

Tragicul accident de muncă s-a petrecut în urmă cu numai câteva ore, mai exact în jurul orei 14:25 de astăzi, 1 octombrie 2021, în localitatea italiană Opera de lângă Milano, în regiunea Lombardia.

Din primele informații, relatate de presa italiană, reiese că victima este Ioan Vlonga, cetățean român în vârstă de 40 de ani, angajat al firmei de construcții Serbelloni, pentru care lucra de 10 ani.

Ioan Vlonga, 40 de ani, tată a trei copii. Sursă foto: fanpage.it

Conaționalul nostru, împreună cu alți doi colegi, s-au deplasat la ora menționată mai sus la un depozit deținut de Serbelloni, situat pe via Staffora, nr. 5, pentru a încărca niște materiale.

Primele investigații indică, însă, că muncitorul român s-a urcat pe acoperișul depozitului, folosindu-se de o scară lungă, pentru a repara o gaură prin care se strecura apa în depozit.

Acoperișul de pe care lucrătorul român a căzut. Sursă foto: ilgiorno.it

În timp ce se afla pe acoperiș se pare că a călcat pe un oblon montat acolo pentru lumină, dar care avea doar o bucată de celofan pe el, ceea ce l-a făcut să precipite în interiorul depozitului de la o înălțime de circa 10 metri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Totul s-a petrecut sub privirile îngrozite ale celor doi colegi ai românului nostru care au solicitat imediat o ambulanță la fața locului, dar personalul medical care a intervenit nu a putut face nimic altceva decât să constate decesul muncitorului.

La locul tragediei au intervenit între timp și pompierii, carabinierii, agenții de la Poliția Locală, dar și procurorul Paolo Storari, pentru a efectua investigațiile de rigoare.

Polițiștii și carabinierii au intervenit pentru a investiga circumstanțele în care conaționalul nostru a murit. Sursă foto: ilgiorno.it

Potrivit celor relatate de colegii conaționalului nostru, acesta avea trei copii, rămași în România, care vor fi nevoiți să crească acum fără tată. Din profilul Facebook al bărbatului român reiese că era originar din comuna Moisei, județul Maramureș.

@rotalianul