Muncitor român mort în Italia. Îngropat de viu sub malul de pământ prăbușit peste el

Un muncitor român în vârstă de 57 de ani a murit miercuri, 3 februarie, în localitatea Turaglie, din Abruzzo, în timp ce lucra la sistemul de canalizare, în numele primăriei din Paglieta. Bărbatul a coborât într-un canal unde erau țevile și a fost zdrobit de malurile de pământ care s-au prăbușit peste el. „O dramă – a afirmat primarul din Paglieta – o durerea imensă pentru soția și fiica sa… Comunitatea este profund întristată de tragedia care a lovit această familie”.

Conform publicației Abruzzo Live, s-a întâmplat în jurul orei 17:00. Bărbatul român se numea Ovidiu Marius Florean Marginean și lucra pentru firma de construcții Dphi srl, din Paglieta, care avea un contract încheiat cu primăria.

Potrivit reconstituirii, muncitorul român lucra în cartierul Muraglie și săpase un șanț de pământ de aproximativ 60 cm lățime și 200 cm adâncime, pentru rețeaua de canalizare. Bărbatul ar fi coborât pentru a fixa o țeavă, când a fost  practic îngropat de viu de alunecarea de teren. Ovidiu Marius Mărginean a decedat pe loc.

La locul tragediei s-au prezentat carabinierii, pompierii, operatorii sanitari de la 118 cu medicul legist și cei de la Medicina Muncii.

Corpul neînsuflețit, după inspecția externă efectuată de către legist și după verificările celor de la Inspectoratul Muncii, a fost redat familiei. Parchetul din Lanciano a deschis anchetă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Primarul italian din Paglieta a scris ieri pe pagina de Facebook a Primăriei:

„Dragi prieteni, în după-amiaza târzie a zilei de astăzi, în localitatea Turaglie, un lucrător al companiei care construiește sistemul de canalizare, în numele administrației comunale, și-a pierdut viața. Bărbatul a fost zdrobit de malul de pământ și, din păcate, a murit instantaneu. În numele întregii administrații și a întregii comunități, transmit condoleanțe soției și familiei sale.
Ernesto Graziani”