Muncitor român plătit cu 10 euro la zi pe un șantier din Catania unde se construia ilegal

În urma unor sesizări primite de către autorități în provincia Catania, Sicilia, s-au efectuat în ultimele zile controale privind siguranța la locul de muncă pe șantierele de construcții unde, după cum se știe, se produc adesea grave accidente.

Personalul comisariatului Borgo-Ognina a inspectat un șantier situat într-o zonă rezidențială din cartierul Picanello, mai exact în via Malta, unde a fost identificat un lucrător român, fără o rezidență fixă, care a declarat că muncea de dimineață până în seară, fără pauză, pentru o plată de doar 10 euro pe zi.

Bărbatul român a declarat autorităților că a fost nevoit să accepte o sumă atât de mică de nevoie, fiind constrâns de situația de sărăcie în care se află și neavând altceva de muncă.

În timpul inspecției, personalul din cadrul Departamentului local de poliție responsabil cu sectorul edilitar, a constatat că proprietarul șantierului respectiv efectuase deja o mare parte din lucrările de construcție într-un mod total abuziv, construise în plus un etaj cu o înălțime de peste 1 metru pentru care nu avea autorizație și nu corespundea proiectului oficial aprobat de către Primărie. În plus, efectuase și alte lucrări de construcții fără autorizație și în contradicție cu reglementările de siguranță privind locurile de muncă și gestionarea deșeurilor, informează cotidianul Nuovo Sud.

În urma constatărilor, proprietatea a fost pusă sub sechestru penal și încredințată în custodie judiciară proprietarului, acesta fiind anchetat în stare de libertate pentru infracțiunea prevăzută de art. 603 bis Cod Penal, exploatarea lucrătorului și constrângerea morală datorită stării de necesitate a acestuia precum și pentru gestionarea ilegală a deșeurilor și încălcarea normelor privind siguranța la  locurile de muncă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol