Muncitor român, scăpat cu viață pe șantierul prăbușit în Italia: „Am simțit cum îmi fuge pământul de sub picioare”

În urma colapsului devastator de la șantierul Esselunga din Florența, de vineri, 16 februarie, cinci muncitori (un italian, un tunisian și trei marocani) și-au pierdut viața și alți trei, de naționalitate română, au fost răniți.

Pământul mi-a fugit deodată de sub picioare”, a povestit Teodor, românul în vârstă de 37 de ani, citat de La Repubblica.

Incidentul a avut loc vineri dimineața, când o grindă de 15 tone de ciment s-a prăbușit brusc pe când muncitorii turnau beton, antrenând în cădere tavane și piloni de susținere.

Procuratura investighează incidentul ca omor din culpă, anticipând o anchetă lungă și complexă. Sunt încă neclare motivele prăbușirii, nu se știe încă dacă a fost vorba de material defectuos sau montaj greșit.

Teodor, unul dintre cei trei muncitori români răniți, acum în terapie subintensivă, descrie momentul prăbușirii:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Am simțit cum îmi fuge pământul de sub picioare. Din instinct, m-am agățat de rețelele de metal de la picioarele mele și, după câteva secunde, eram suspendat în gol.

Am căzut, dar, miraculos, aproape nimic nu a căzut apoi peste mine. Și sunt viu.

Teodor și Cristinel Spătaru, de 51 de ani, așteaptă să se recupereze în câteva zile, în timp ce al treilea român, în vârstă de 49 de ani, este într-o stare mai gravă, cu riscul de a rămâne paralizat după o posibilă afectare a măduvei spinării.

Este un miracol”, a declarat și Cristinel Spătaru. „M-am prăbușit de la etajul trei, totul mi-a căzut în cap și totuși sunt aici”, a mai adăugat el.

Descriind momentul prăbușirii, el a relatat că efectua o turnare de beton pe structura de fier a acoperișului când totul s-a prăbușit.

Protejat doar de cască și de bocanci, Cristinel consideră că a fost salvat de un act divin, având în vedere înălțimea de la care a căzut.

Al cincilea muncitor decedat, care încă nu a fost găsit, a fost înghițit de cimentul care era turnat în momentul prăbușirii și care acum devenit piatră

Zona unde se află al cincilea corp a fost identificată, câinii au adulmecat acolo de trei zile, dar există suspiciunea că trupul lui Bouzekri Rachimi, în vârstă de 56 de ani, migrat din Maroc, a fost înghițit de cimentul care era turnat în momentul prăbușirii și care acum devenit piatră.