Muncitori exploatați în agricultură și două femei românce violate. Cinci persoane arestate în Calabria

Carabinierii din Reggio Calabria au efectuat în dimineața de marți, 5 martie, o operațiune împotriva fenomenului de exploatare a muncitorilor străini în agricultură, informează Corriere della Calabria. Militarii au arestat în urma unei anchete cinci persoane acuzate de exploatarea ilegală a forței de muncă, violență sexuală, extorcare și instigare la corupție.

Au fost arestați: Antonino Violi, 64 de ani; Giuseppina Zagari, în vârstă de 60 de ani; Luigi Violi, 81 de ani; Concetta Cannizzaro, 74 de ani; Vasile Dobrea, 36 de ani.

Investigațiile carabinierilor italieni au scos la iveală cum suspecții arestați, în perioada ultimilor doi ani, s-au folosit de muncitori originari din România și Mali la munca în fermele și companiile agricole pe care le dețin în zona provinciei Reggio Calabria din sudul Italiei.

Persoanele arestate plăteau muncitorii cu mai puțin de 1 euro pe oră pentru munca efectuată, nu încheiau contracte de muncă și încălcau în totalitate reglementările din legislația muncii. Muncitorii primeau o plată de 350 – 400 de euro pe lună și lucrau până la 12 ore pe zi.

În cursul investigațiilor au fost constatate și două cazuri de violență sexuală în dauna a două femei românce. De viol sunt acuzați italianul Antonino Violi și românul Vasile Dobrea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI