Muncitori români exploatați într-un hotel din Italia. Lucrau la negru sau mai multe ore decât cele prevăzute în contract

Proprietarii unui hotel situat în Lido Savio, din zona litorală a localității Ravenna, sunt acuzați de angajarea a 22 de muncitori cu contracte de muncă în neregulă și a 5 muncitori „la negru”, după o investigație a Gărzii de Finanțe.

În urma unui control surpriză autoritățile au descoperit o serie de nereguli legate de angajarea lucrătorilor sezonieri, informează Ravvena Today.

Muncitorii lucrau mai multe ore decât numărul celor prevăzute în contractul de muncă

Potrivit investigației, hotelul ar fi comis o evaziune fiscală și contributivă sistematică, angajând muncitori cu un număr de ore înregistrate în contract semnificativ mai mic decât cel efectiv lucrat.

Cei 22 de angajați, majoritatea de naționalitate română, dar și câțiva italieni, aveau contracte part-time pe termen determinat și primeau salarii care reflectau doar jumătate din numărul real de ore lucrate. În mod normal, aceștia lucraseră 11 ore pe zi, cu trei pauze de 30 de minute.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe lângă aceștia, alți 5 muncitori, 4 extracomunitari și un cetățean român, ar fi lucrat fără un contract formal, fiind angajați „la negru”.

Ca urmare a acestor practici, hotelul ar fi evitat plata unor contribuții și taxe în valoare de peste 35.000 de euro în doar trei luni de activitate.

Compania care gestionează hotelul trebuie să reglementeze situația contributivă a angajaților dacă dorește să evite sancțiunile minime prevăzute de lege. În caz contrar, aceasta se poate confrunta cu o sancțiune care poate ajunge până la 20.000 de euro.