Muncitorul român căzut de pe schelă în Italia a murit. Operația la care a fost supus nu l-a ajutat să supraviețuiască

Încă de la început medicii au înțeles că starea românului în vârstă de 43 de ani, căzut de pe schelă în timp ce lucra la construcția unei secțiuni a Spitalului din Monza, era una deosebit de gravă. Bărbatul, în cădere, s-a lovit la cap și operația de reabsorbție a hematomului format nu l-a ajutat să supraviețuiască. În după amiaza de marți, 7 decembrie, muncitorul român a fost declarat decedat, informează Il Giorno.

Accidentul de muncă s-a produs luni, 6 decembrie, în jurul orei 15:50. Muncitorul, având inițialele M.L., cetățean român cu domiciliul în Rho (localitate din zona metropolitană a orașului Milano, Lombardia) se afla în timpul lucrului, la noua secțiune aflată în construcție a Spitalului San Gerardo din Monza.

Nu se știe din ce cauză, la un moment dat conaționalul nostru a alunecat de pe schelă și a căzut de la o înălțime de aproximativ trei metri. O înălțime nu foarte mare, dar o lovitură la cap i-a fost fatală. A fost internat în comă la Secția de Terapie Intensivă Neurochirurgicală, fără să-şi mai recapete vreodată cunoştinţa.

Ancheta va trebui acum să stabilească ce s-a întâmplat exact, dacă s-au respectat măsurile de siguranță la locul de muncă, dacă nu a existat nicio responsabilitate pentru ceea ce altfel s-ar califica drept omucidere din culpă. Muncitorul român purta dispozitive de siguranță, inclusiv cască, dar nu au fost suficiente pentru a-i salva viața.