A murit Gigi Proietti, faimos actor, dramaturg și regizor italian

Renumitul actor, dramaturg și regizor italian Gigi Proietti, s-a stins din viață luni, 2 noiembrie, la Roma, în ziua în care ar fi împlinit 80 de ani. A lăsat în urma sa o carieră foarte lungă, cu nenumărate succese în teatru, cinema, radio și TV.

Gigi Proietti, cu numele adevărat de Luigi Proietti, s-a născut la Roma, în ziua de 2 noiembrie 1940.

A fost actor, comediant, stand-up comediant, actor vocal, gazdă TV, regizor, cântăreț, director artistic și profesor. A făcut parte din acel cerc de artiști instruiți în teatru, domeniu în care s-a bucurat de un succes considerabil încă de la începutul anilor 1960.

Cunoscut pentru talentele sale de povestitor, a fost considerat unul dintre cei mai mari exponenți din istoria teatrului italian; în 1963, grație lui Giancarlo Cobelli, a debutat în Can Can of the Italians, urmând apoi o carieră de teatru, cinema și televiziune, de invidiat.

Foarte rezervat în privința vieții sale private, din 1967 până la moartea sa a fost căsătorit cu Sagitta Alter, fost ghid turistic suedez, cu care a avut două fiice: Susanna și Carlotta, de asemenea actrițe. Din punct de vedere politic, el s-a declarat de centru-stânga, menținând în același timp independența față de partide. La 30 septembrie 2013 a primit cetățenia onorifică a orașului Viterbo.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

S-a stins din viață din cauza unor probleme cardiace, la ora 5:33 dimineața, din 2 noiembrie 2020, ziua când ar fi împlinit 80 de ani.