Născut în Italia din părinți români, a terminat liceul cu media 10. „Tatăl meu mi-a fost exemplu de perseverență”

Inspirat de sfaturile bunicului său care i-a subliniat constant importanța culturii și a studiului, Angelo Voicu, un tânăr de origine română, în vârstă de 18 ani, a reușit să obțină un rezultat impresionant în domeniul academic.

Domiciliat în Colleretto Giacosa, regiunea Piemont, tânărul a absolvit Liceul „Olivetti” din Ivrea cu media 10 cu felicitări, specializându-se în informatică și telecomunicații.

Într-un interviu pentru publicația La Sentinella, Angelo Voicu a mărturisit despre această realizare remarcabilă a sa:

„Mă așteptam la acest rezultat. În cei cinci ani de liceu, am studiat mereu cu interes și pasiune. Deși m-am născut în Italia, părinții mei sunt originari din România și s-au stabilit aici cu puțin timp înainte de nașterea mea.”

Când vine vorba despre secretul succesului său, răspunsul lui Angelo este unul emoționant și sincer.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Se referă la perseverența tatălui său care a părăsit România în 2003 pentru a-și construi o viață nouă în Italia: „Aceeași perseverență am aplicat-o și în studiile mele, constant”.

Interesul profund pentru informatică l-a determinat pe Angelo să urmeze studiul acestei discipline.

În septembrie, intenționează să susțină examenele universitare pentru admitere la facultatea de Informatică din Torino.

photo_2023-08-25_14-20-57
Angelo Voicu. Sursa foto: La Sentinella

Paralel cu studiul liceal, tânărul a aprofundat matematica, o materie esențială pentru admiterea la facultate.

„Efortul depus a fost util atât pentru dezvoltarea mea culturală, cât și pentru a trece cu brio examenele”, adaugă Voicu.

În ceea ce privește planurile sale de viitor, tânărul dorește să continue în domeniul informaticii, dar cu un accent special pe inteligența artificială și conexiunea acesteia cu psihologia umană.

„Consider că intersecția dintre inteligența umană și cea artificială este fascinantă. De asemenea, am citit multă psihologie în ultimii ani și am fost profund influențat. Îmi doresc să devin o persoană care combină aceste două domenii.”

În încheiere, tânărul subliniază:

„Voi participa la selecția pentru admiterea la universitate și voi continua să studiez cu aceeași pasiune și interes, având mereu în minte cuvintele bunicului meu despre importanța de a fi una persona perbene.”