Născută în România și adoptată de mică în străinătate își caută mama plecată la muncă în Italia: „Se numește Vasilica”

O tânără în vârstă de 23 de ani, născută în România, la Suceava și adoptată în Statele Unite ale Americii, o caută acum pe mama care i-a dat viață. Despre ea știe că de ani buni ar fi plecat la muncă în Italia și că între timp și-ar fi schimbat numele.

Oana Manuela Gheorghe a făcut un anunț pe pagina Facebook The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României prin care își exprimă dorința de a găsi-o pe cea care i-a dat viață și face un apel la toți cei care o pot ajuta cu informații. Despre mama ei știa că se numea Vasilica Gheorghe, dar între timp a aflat că și-a schimbat numele de familie în „Vasile”. Ultimul domiciliu al mamei, care acum s-ar numi Vasilica Vasile, ar fi în sat Stamate, comuna Fântânele, jud Suceava, iar femeia ar fi plecată de mai mulți ani la muncă în Italia.

Anunțul inițial făcut de tânăra născută în România este următorul:

„Calde salutări din Carolina de Nord! Numele meu la naştere a fost Gheorghe Manuela Oana. M-am născut pe 18 iunie 1998 în Suceava. Am fost adoptată de la Centrul de Plasament nr. 1 din Suceava. Dacă are cineva vreo informaţie referitoare la o femeie cu numele Vasilica Gheorghe din Suceava, care a născut în iunie 1998, vă rog să scrieți în privat mesaj paginii cu informațiile pe care le aveți. Vă rog din suflet să distribuiți și să mă ajutați în căutarea mea, îmi doresc din tot sufletul meu ca distribuirile voastre să ajungă la mama și la posibilii frați/surori. Orice indiciu este binevenit. Vă mulțumesc.”

Peste 1.500 de copii români adoptați în anii 90 în străinătate, și-au regăsit familiile biologice cu ajutorul paginii de Facebook „The never forgotten children of Romania“ – „Copiii niciodată uitaţi ai României”. Pagina a fost înființată în urmă cu 6 ani, de Ileana Cunniffe Băiescu, o româncă stabilită în Irlanda, care la rândul ei și-a căutat frații timp de 26 de ani. „Mai avem în prezent peste 500 de tineri care încă își caută familiile de origine”, ne-a spus fondatoarea paginii respective.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI