Natasha, o păpușă rece, cu trupul umflat de ape. Disperarea mamei: „Spuneți-mi că nu e ea”

Corpul Natashei Chokobok, 29 de ani, a fost găsit inert la Legnano, pe malul râului Adige. După 10 zile de când era dată dispărută, femeia zăcea ca o păpușă stricată, jumătate în apă, jumătate pe mal, îmbrăcată așa cum era în seara de 9 aprilie, de când nu se mai știa nimic de ea. O păpușă cu trupul rece, un trup umflat de ape, adus la mal și restituit celor care o căutau. Prima ipoteză a morții, spun medicii, este că tânăra mamă s-ar fi sinucis. Pe corpul ei nu s-ar fi găsit niciun semn de violență.

Avea geaca neagră, blugii și adidașii pe care-i purta când a părăsit casa în seara zilei de 9 aprilie. Haine care i-au convins vineri, în jurul orei 13:00, pe carabinierii, pompierii și voluntarii protecției civile care o căutau, că acel trup este al ei. Au găsit-o de-a lungul râului, între Porto di Legnano și calea ferată, într-o zonă unde Natasha mergea des să se plimbe, singură cu gândurile sale.

„Spuneți-mi că nu este ea!”, le-a strigat Elena, mama Natashei, carabinierilor care se aflau pe malul apei la locul unde a fost găsită tânăra femeie.

A căzut neputincioasă la pământ, aproape leșinată, lângă cadavrul fiicei sale și a trebuit să primească ajutor medical pentru a-și reveni. Cu Elena era și Veronica, sora sa. Mama a fost dusă la spitalul din Legnago, în timp ce corpul fiicei sale a fost dus la Institutul de Medicină Legală „Borgo Roma” din Verona. Procurorul Stefano Aresu a ordonat autopsia, chiar dacă în momentul de față nimic nu sugerează o moarte violentă. Ci o moarte dorită, căutată, provocată!

Natasha Chokobok avea de crescut o fetiță care acum are doar 6 anișori, ne întrebăm, ce dureri crunte pot fi în sufletul unei mame care decide să își pună capăt vieții? Cât de mult amar a strâns în inima sa Natasha înainte de a hotărî că trebuie să moară? În jurul orei 22:00, într-o seară de marți, după o ceartă cu bărbatul cu care trăia, a închis ușa în urma sa și s-a îndreptat spre râu. În casă, a rămas neconsolată și constrânsă acum să crească fără mamă fetița căruia cineva va trebui să-i spună acum că mama sa nu se va mai întoarce niciodată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„A făcut tot ce-a putut ca s-o ducă la moarte”, spune Sergiu, unchiul Natashei despre Alin, concubinul femeii

Alin, românul cu care femeia trăia, a cunoscut-o pe Natasha la Legnago, în urmă cu șapte ani. Lucrează ca sudor și nu a avut niciodată probleme cu legea, în afară de două plângeri, care au fost apoi retrase de Natasha.

„Un ipocrit cu două fețe” îl descriu rudele Natashei. Unul care, potrivit lor, o bătea și o controla în tot ce făcea. Cei doi se certaseră și în seara când femeia a dispărut, „dar era de la ceva banal”, spune el. Când a aflat că au găsit-o, prima întrebare pusă a fost dacă Natasha trăia. Când a aflat că nu, singura întrebare pe care a făcut-o, mai mult către el însuși decât către ceilalți a fost: „Cum a putut să facă așa ceva?”

„Alin e unul care doarme cu bastonul sub pat – spun rudele Natashei – de fiecare dată după ce am fost să o luăm de la spital, unde era internată în urma bătăilor primite, i-am spus să-l lase. Dar ea s-a întors mereu la el.”

Alin și Natasha tocmai își cumpăraseră o casă și bilete pentru o vacanță în Tenerife, iar în următoarele săptămâni ar fi trebuit să meargă pentru câteva zile în România. „Natasha însă era bolnavă de ceva timp”, spune Alin.

„În ianuarie a făcut o tomografie la creier, iar în iunie își programase o vizită la medic, avea ceva la cap. Dar nu a vrut să-mi spună despre ce este vorba.” Doar că Natasha, înainte de a dispărea, a dus fișele cu analizele medicale mamei sale, spunând: „Aici sunt dovezile că Alin mă bătea.”

Vineri după-amiază, Alin a cumpărat niște lumânări și le-a aprins pe malul râului unde a fost găsit trupul fără viață al Natashei. Fiica lor a rămas cu sora bărbatului, cumnatul și copiii lor care au sosit din România.

„Va trebui să-i spun că mama ei nu mai este” – spune Alin despre fetița care îl așteaptă acasă. „Erau foarte apropiate. În după-amiaza zilei în care a dispărut, Natasha a mers să o ia de la școală și i-a spus că mama o va iubi întotdeauna, oriunde va merge.”

A doua zi, fetița l-a întrebat pe Alin despre cum arată îngerii. Ce culoare și ce față au. „Acum va trebui să-i spun că au chipul mamei sale.”