Ne-am săturat să fim „ciurucuri!”

Ne-am săturat să fim ”ciurucuri”!

În atenția domnilor candidați la alegerile parlamentare:

Ne-am săturat să fim ”ciurucuri”!

Toți ne-am săturat și toți suntem conștienți de interesele josnice și lipsa atenției la nivel popular a clasei politice actuale. Dar, cu siguranță, dacă vom rămâne în starea asta latentă doar de observatori, nu se vor face progrese sub nici un aspect. De aceea admirăm oamenii care dăruiesc timp și energii unei cauze greu de învins și care au de înfruntat indiferența și scepticismul electoratului pe de o parte și mârșăvia strategiilor și diversiunilor politice pe de altă parte.

Bravo! Să-nvingeți taurul domnilor viitori posibili  parlamentari. Taurul ăla, pe care nu toți avem curajul să îl luăm de coarne!

Dar tare ne-ar place un candidat care să ne prezinte o agendă plină de activități deja înfăptuite în folosul și interesul comunității, un candidat în urma căruia să vedem implicare, dăruire, interes pentru problemele reale ale oamenilor, care să  vină și să ne spună: “Votați-mă! Eu am făcut deja pentru comunitate următoarele….etc.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Proiecte concrete,  fapte, în folosul comunității și în interesul oamenilor! Al românilor de pe dinafara țării, cum spunea bunica mea semianalfabetă din Moldova, dar cu  înțelepciunea celor peste 90 de ani de viață și care îmi dădea mereu povață:

Pomul se cunoaște după roade, omul după fapte!”

Fapte care să demonstreze veridicitatea și credibilitatea promisiunilor! Care să ne convingă de buna credință, priceperea și capacitățile candidaților, de responsabilitatea și integritatea de necontestat de care un viitor demnitar va trebui să dea dovadă.

Ne-am săturat de promisiuni deșarte, de strategii și diversiuni menite doar să creeze confuzii la nivelul unui electorat deja în derivă, de oameni incapabili, neinstruiți, fără calitățile și pregătirea pe care ar trebui să le aibă persoanele care își iau responsabilitatea să ne reprezinte: cinste,  integritate, demnitate, hotărâre, precum și un anumit nivel de instruire în domeniile social-administrative și economice mai ales!

Pentru că de oameni cinstiți și deștepți avem nevoie ca să ne fie bine!

Cu nulitate și incompetență vom bate pasul pe loc sau chiar ne vom îngropa și mai adânc în sărăcie.

Și vom rămâne doar niște “ciurucuri”, cum se exprima o doamnă deunăzi, în stil foarte ceaușist și foarte probabil membră sau cel puțin susținătoare a unui partid de duzină din diaspora, referindu-se la câțiva electori care cereau răspunsuri la întrebările lor pe pagina unui candidat parlamentar, tot din diaspora:

”Blochează-i Pavele!!! Nu îți pierde timpul cu ciurucuri!”

Vrem respect, domnilor candidați, îl pretindem pentru că îl merităm! Pentru că puterea este în mâinile noastre, ale electoratului, chiar dacă nu toți am realizat încă lucrul acesta. Pentru că stăpânii suntem noi, ”ciurucurile” iar voi trebuie să ne informați, să ne ascultați dar mai ales să ne răspundeți!

Veți fi reprezentanții aleși de noi în organul legislativ al țării și aveți datoria să duceți acolo jalbele noastre, așa cum noi vi le înmânăm!

În așteptarea candidatului perfect, ideal, care știm că nu se va naște prea curând, vom vota oratorul cel mai bun! Cel care știe să ajungă mai bine și mai rapid la călcâiul emigrantului Ahile!

Distribuie acest articol