Ninge în nordul Italiei. 38 de trenuri au fost anulate și mai mulți copaci s-au prăbușit sub greutatea zăpezii

Iarna pare că și-a intrat în drepturi în nordul Italiei unde mai multe zone au fost acoperite de zăpadă în ultimele ore.

Milano și întreaga regiune Lombardia s-a trezit luni, 28 decembrie, acoperit de o pătură de zăpadă înaltă de cel puțin 20 de centimetri.

Ninge la Milano

S-au înregistrat dificultăți pentru șoferii aflați în trafic. În Milano străzile sunt complet acoperite de zăpadă și câțiva copaci au căzut sub greutatea zăpezii, scrie Tgcom24.

O femeie a fost rănită de un stâlp care s-a prăbușit. Femeia a suferit o leziune în zona capului, dar se pare că este conștientă și viața nu îi este în pericol. Accidentul s-a produs în via Raffaello Sanzio când, în urma căderii unui copac care a lovit liniile aeriene de tramvai, unul dintre stâlpii de susținere a firelor a căzut la pământ. Tot în Milano, un brad mare căzut la pământ a blocat o stradă învecinată cu Via Breda, în timp ce alți doi copaci au cedat în apropierea podului care duce la gara Greco.

Și la Torino a nins. S-a așezat un strat de zăpadă de aproximativ 4 centimetri, pe când în zona orașului Alessandria s-au înregistrat 25-30 de cm. Ninge în toate zonele piemonteze, dar precipitațiile vor tinde să se diminueze până după-amiază, cu excepția lapoviței de pe văile înalte ale Alpilor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Torino sub zăpadă

Pe autostrăzi, în special în zonele Alessandria și Cuneo în direcția Liguria, s-au înregistrat unele dificultăți în trafic. Trenitalia a anunțat activarea planului de alertă meteo, cu anularea a 38 de trenuri regionale în timpul zilei, în special spre Liguria, iar unele trenuri regionale care pleacă din Milano spre Torino au fost, de asemenea, suspendate.

Și în Genova au căzut aproximativ 2 cm de zăpadă. În oraș s-au înregistrat dificultăți în trafic, în special spre zona de vest. În port, camioanele sunt oprite pentru a evita aglomerația în trafic, care se creează în mod obișnuit. Pe A10 cabina de taxare Genova-Prà a fost închisă aproximativ o oră din cauza curățării drumurilor.

Între timp, la Veneția a fost activat „Mose” sistemul de diguri care protejează orașul de mareele înalte. În cursul zilei de astăzi este așteptată o maree maximă de 130 cm peste nivelul mediu al mării.

Situația ar trebui să se îmbunătățească în nordul țării până în cursul serii de astăzi. Zăpada va continua să cadă, în special în zonele alpine. În centrul Italiei va ploua, iar vremea rea ​se va deplasa progresiv spre sud.

Distribuie acest articol