Ninge în nordul Italiei. Un nou val de vreme rea se va abate asupra peninsulei

Iarna își intră pe deplin în drepturi în nordul Italiei și în curând pe teritoriul întregii peninsule. Astăzi, miercuri, 8 decembrie, ninge în partea de nord a țării, iar în restul zonelor plouă. La sfârșitul acestei săptămâni un nou val de vreme rea se va abate asupra Italiei.

Temperaturi scăzute sunt înregistrate la Milano si Torino unde coloana de mercur nu va depăși trei grade. În următoarele ore ninsori abundente vor cădea în regiunile Piemonte și Lombardia, cu acumulări de până la 10-15 centimetri de zăpadă, informează iLMeteo.it. La munte, în Alpi, zăpadă va ajunge la 50-60 de centimetri la peste 1200 de metri altitudine. Este posibil să ningă și în Liguria.

Ploi abundente vor cădea astăzi în Veneto, Friuli Venezia Giulia și apoi în Toscana, Lazio, Sardinia și Campania, spre sfârșitul zilei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Joi tulburările atmosferice se vor deplasa spre Centru-Sud, în special pe partea tireniană, cu averse de ploaie și furtuni. Vremea va fi instabilă în Toscana, Lazio, Sardinia, Umbria cu zăpadă la 7-800 de metri altitudine. În sud vreme rea în Campania, Calabria, Sicilia cu averse și ninsoare la 80-1200 de metri. Vremea se va îmbunătăți în nord, dar va fi destul de frig chiar și ziua (2-3 grade la Milano și Torino).

Vineri un vortex ciclonic se va poziționa în centrul Italiei provocând un val puternic de vreme rea în regiunile central și sudice cu ninsori la 800 de metri altitudine. În nord vre,ea se va înrăutăți în cursul după-amiezii în Lombardia și Emilia- Romagna.

Sâmbătă și duminică vreme rea în sud și în zonele Adriatice, cu aer rece și vânturi puternice. În celelalte zone va ieși soarele.

Distribuie acest articol