Ninsori în această dimineață în mai multe regiuni din Italia

Un val de ninsori și temperaturi scăzute au lovit în această dimineață de miercuri, 2 decembrie 2020, mai multe regiuni din Italia. Lombardia, Piemonte, Emilia-Romagna, Liguria, Veneto, Friuli Venezia Giulia și Trentino Alto Adige sunt printre cele mai afectate, informează presa italiană.

Localnicii din Milano s-au trezit în această dimineață cuprinși de farmecul fulgilor de nea – puțin timizi, ce-i drept. Meteorologii italieni prevăd, însă, o continuare a fenomenului în toată regiunea Lombardia, atât astăzi cât și în următoarele zile.

La Mantova, în schimb, tot în Lombardia, fulgii au fost mai insistenți și s-a așternut un strat frumos de zăpadă, vizibil și în fotografiile de mai jos publicate de Gazzetta di Mantova.

Zăpadă la Mantova, Lombardia. Foto: Gazzetta di Mantova

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Un val puternic de vreme rea și frig intens a sosit în Veneto , Friuli Venezia Giulia și Trentino Alto Adige”, anunță și ziarul Il Gazzettino .

„În această dimineață, în unele zone din nord-est, cetățenii s-au trezit cu fulgii de zăpadă care au coborât în ​​câmpie. Prognozele meteo anunțaseră, de fapt, o înrăutățire a condițiilor meteo și temperaturi mai scăzute din cauza unei zone de presiune scăzută care sosea din nordul Europei spre centrul Mediteranei”, mai scrie sursa citată.

Și în regiunea Liguria este anunțată alertă meteo astăzi, scrie Il Sexolo XIX, care precizează că „de la ora 18 de ieri, 1 decembrie, ninge în această zonă (unde este cod galben de alertă), de la o altitudine de aproximativ o mie de metri în sus. Atât în ​​Val d’Aveto, cât și pe vârfurile din Fontanabuona, putem estima 20-30 de centimetri de zăpadă Străzile principale sunt curate.”

ARPAL (Agenția Regională pentru Protecția Mediului din Liguria) a anunțat în seara zilei de ieri următoarele:

  • alertă galbenă în localitățile din centrul regiunii până la ora 15:00 de miercuri, 2 decembrie;
  • alertă galbenă în localitățile din Levant până la ora 15:00 de miercuri, 2 decembrie.
  • pentru Savona, alertă portocalie până la ora 8:00 dimineața de miercuri și din nou galbenă de la 8:00 dimineața până la 15:00.

Potrivit ziarului Corriere della Sera, meteorologii au anunțat furtuni și ninsori care vor avea loc, la cote joase, în special în Piemonte, Emilia-Romagna, Lombardia meridională și Liguria