Noapte de groază pentru un român din Italia, acoperișul casei s-a prăbușit peste el

O tragedie a fost evitată la limită în satul San Givanni Montebello, comuna Giarre de lângă orașul Catania (Sicilia), în urma prăbușirii parțiale a acoperișului unei case situate pe via Amedeo di Savoia, în centrul istoric al localității.

Incidentul a avut loc noaptea, în jurul orei 3:00, când acoperișul casei s-a prăbușit parțial chiar deasupra dormitorului, trezind brusc un bărbat român în vârstă de 40 de ani.

Din fericire, conaționalul nostru a suferit doar răni ușoare, menționează Gazzettino online.

Fragmentele rezultate din distrugerea acoperișului, care nu erau deosebit de grele, constând în mare parte din fragmente de gips, tencuială și „canizzo” (tije lungi și subțiri, folosite în construcții pentru a crea un cadru sau un suport), l-au rănit ușor la o mână pe bărbat.

Echipele de intervenție au sosit rapid la fața locului. Pompierii au acționat pentru eliminarea oricărui risc suplimentar de prăbușire, în timp ce bărbatul rănit a primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipa de salvare 118.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Autoritățile urmează să efectueze o investigație amănunțită pentru a determina cauza exactă a prăbușirii și pentru a evalua starea de siguranță a clădirilor învecinate.