Noi detalii despre românii acuzați în Italia că au ucis o moldoveancă și au înscenat sinuciderea ei

Noi detalii au fost făcute publice în ultimele ore cu privire la moartea tinerei moldovence în vârstă de 25 de ani, Vera Șchiopu, despre care partenerul ei, un bărbat român, spune că s-a sinucis, dar anchetatorii suspectează că femeia ar fi fost ucisă de acesta.

700-20230821102559
Vera Șchiopu, tânăra moldoveancă de 25 de ani despre care se presupune că a fost ucisă de iubitul român. Sursă foto: Facebook.

Vera lucra în Italia în agricultură și locuia într-o casă de pe câmpurile agricole dintre localitățile Paternó și Ramacca, ambele situate în provincia Catania din Sicilia.

Ea trăia în concubinaj cu Gheorghe Ciprian Apetrei, cetățean român în vârstă de 33 de ani, care lucra ca salahor în construcții.

700-202308211032
Vera Șchiopu și Gheorghe Ciprian Apetrei. Sursă foto: Facebook.

În seara zilei de sâmbătă, 19 august 2023, trupul neînsuflețit al Verei Șchiopu a fost găsit într-o casă abandonată din apropierea locuinței sale, iar cei care, aparent, au făcut tragica descoperire, au fost concubinul ei și un prieten de-ai acestuia, Costel Bălan. Acesta din urmă are 31 de ani și lucrează în agricultură, așa cum relatează presa italiană.

Cei doi au alertat carabinierii care, odată interveniți la fața locului, au constatat că pe corpul tinerei moldovence se aflau mai multe răni, unele chiar sângerânde, și erau incompatibile cu un suicid.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Alte elemente, inclusiv o frânghie prea subțire pentru a susține greutatea corpului tinerei și mărturiile contradictorii furnizate de cei doi români, au ridicat suspiciuni cu privire la cauza reală care a dus la decesul tinerei.

Parchetul din Caltagirone a deschis o anchetă, iar Gheorghe Ciprian Apetrei și Costel Bălan au fost reținuți de carabinieri cu acuzația de omor agravat de simularea sinuciderii.

Anchetatorii se îndoiesc așadar de ipoteza unui suicid și sugerează că moartea tinerei a fost pusă în scenă de cei doi români într-un mod destul de grosolan.

Procurorul Alberto Santisi și adjunctul său, Alessandro Di Fede, care coordonează investigațiile, sunt de părere că Apetrei ar fi ucis-o pe concubina sa în alt loc și, apoi, cu ajutorul lui Bălan, ar fi dus-o în casa abandonată unde au simulat spânzurarea acesteia.

Vera, venită în Italia în căutarea unui viitor mai bun, trăia într-un fel izolată de restul lumii împreună cu Apetrei și nu sunt indicii că în trecut ar fi fost victima violenței domestice.

Anchetatorii nu au prea multe persoane de la care să ia mărturii în acest sens, dar postările de pe rețelele de socializare publicate de tânăra moldoveancă arată că relația sa cu bărbatul român era una aparent normală.

vera-apetre-20230821
Sursă foto: Facebook Reels.

Apetrei și Bălan continuă să susțină, chiar și în fața anchetatorilor, că Vera Șchiopu s-a sinucis și urmează să apară în fața unui judecător pentru audiențe preliminarii care va decide dacă cei doi români vor rămâne în continuare în arest sau vor fi eliberați pe parcursul anchetei.