Nou decret în Italia: Bonus benzină de 80 de euro și ajutor la plata facturilor

Consiliul de Miniștri din Italia a aprobat „Decreto Energia 2023”, o nouă serie de măsuri cu implicații semnificative pentru cetățenii țării.

Inițiativele vizează în principal domeniul energetic și fiscal și sunt menite să ofere sprijin suplimentar familiilor și comercianților afectați de condițiile economice curente.

Bonusul pentru benzină de 80 de euro

Unul dintre punctele centrale ale noului decret este introducerea unui bonus pentru combustibil.

Beneficiarii acestei inițiative sunt cei care sunt deținători ai „carta acquisti spesa”, sau cardul de cumpărături, destinat persoanelor cu un venit ISEE de până la 15.000 de euro pe an și care nu primesc alte beneficii sau indemnizații de la stat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru a finanța acest bonus, guvernul a alocat 100 de milioane de euro. Se estimează că fiecare persoană eligibilă va primi un bonus de aproximativ 80 de euro, deși suma exactă rămâne încă nedeterminată și va fi stabilită printr-un decret ministerial în următoarele 30 de zile.

Ajutor pentru plata facturi

Un alt aspect esențial al decretului este ajutorul pentru facturile la electricitate. Pentru lunile octombrie, noiembrie și decembrie 2023, guvernul va acorda un ajutor financiar suplimentar care va varia în funcție de numărul de membri ai familiei.

Fondul total disponibil pentru această măsură este de 300 de milioane de euro, ceea ce sugerează că fiecare dintre cele aproximativ 4 milioane de familii eligibile va primi în jur de 70 de euro.

„Decreto Energia” introduce, de asemenea, o amnistie fiscală pentru cei care nu au emis bonuri și facturi în ultimul an și jumătate

Persoanele care au comis aceste nereguli vor avea posibilitatea să-și rezolve problemele cu fiscul până la 31 octombrie, cu o finalizare până pe 15 decembrie.

Această soluție le va permite să achite datoria cu o penalizare redusă, care va varia între o zecime și o cincime din suma totală, în funcție de circumstanțe.

Beneficii extinse pentru tinerii sub 36 de ani care cumpără o locuință

Guvernul italian a extins facilitățile pentru tinerii sub vârsta de 36 de ani care doresc să-și cumpere prima casă.

Aceștia vor beneficia de o garanție de stat pentru 80% din valoarea împrumutului până la sfârșitul anului. Chiar dacă în discuțiile anterioare s-a menționat posibilitatea introducerii unor cerințe ISEE mai stricte, decretul final nu include această schimbare.

În concluzie, „Decreto Energia 2023” reflectă eforturile guvernului italian de a aborda preocupările curente ale cetățenilor săi, oferind suport în domenii precum costurile energetice și fiscalitatea.

Se așteaptă ca aceste măsuri să aducă un oarecare respiro familiilor și comercianților în dificultate.

Distribuie acest articol