Nou decret în Italia: Green Pass obligatoriu de la 6 august pentru accesul în spații interioare și locuri aglomerate

Guvernul Draghi a aprobat joi, 22 iulie, un nou decret în Italia privind restricțiile Covid-19 menite să combată propagarea infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Decretul a fost aprobat de consiliul de miniștri joi seară și anunțat de premierul Mario Draghi și ministrul sănătății Roberto Speranza într-o conferință de presă. Starea de urgență a fost extinsă până la data de 31 decembrie 2021.

Decretul-Green Pass, cum mai este numit, prevede ca începând din data de 6 august Certificatul Digital Covid-19 (cu prima doză de vaccin) să fie obligatoriu la intrarea în spații închise, dar și la evenimente care au loc în aer liber cu mari adunări de persoane. Vor fi scutiți de această măsură copiii cu vârsta sub 12 ani.

Mai exact, certificatul va fi obligatoriu la intrarea în restaurante, pizzerii, baruri cu servire la masă, pentru a participa la spectacole de cinema și teatru, la evenimente și competiții sportive, pentru accesul la piscine, săli de sport, dar și la târguri, festivaluri, conferințe, parcuri de distracții, săli de jocuri, concursuri.

Discotecile rămân închise.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În restaurante va fi necesară prezentarea certificatului atât pentru clienți, cât și pentru lucrători. La fel și în interiorul barurilor cu servire la masă.

Noi parametri de referință pentru schimbarea culorilor regiunilor

Ministrul Roberto Speranza a explicat că o regiune, pentru a trece în zona galbenă referința va fi ca cel puțin 10% din paturile la terapie intensivă să fie ocupate și 15% în zona medicală. Pentru a trece în zona portocalie 20% locuri ocupate la terapie intensivă și 30% zonă medicală. Pentru cea roșie 30% în terapie intensivă și 40% în zona medicală.

Testele Covid-19 vor costa mai puțin

A fost precizat faptul că vor scădea prețurile testelor Covid-19, în special pentru copii și pentru persoanele care nu pot fi vaccinate din motive de sănătate.

„Vaccinarea, vaccinarea, vaccinarea, aceasta este principala modalitate dacă vrem să lăsăm în urmă cea mai dificilă perioadă cu care ne-am confruntat”, a spus ministrul Speranza.

„De regulile privind școala și transporturile ne vom ocupa săptămâna viitoare”, a precizat Mario Draghi.

Distribuie acest articol