Un nou joc pe rețelele sociale, îmbătrânirea feței cu ajutorul unei aplicații. Atenție la „privacy”!

Un nou joc a pus stăpânire în ultimele zile pe rețelele de socializare. Utilizatorii, curioși să afle cum vor arăta peste ani și ani, își îmbătrânesc fața cu ajutorul aplicației FaceApp. Aplicația folosește Inteligența Artificială, dar sunt și dubii în ceea ce privește protecția datelor celor care o folosesc.

Aplicația este disponibilă în App Store și în Google Play Store și datorită unei actualizări cu tehnologiile Artificial Intelligence oferă o transformare digitală destul de realistă.

După ce se descarcă aplicația, se ia o imagine personală și din câteva clicuri se poate îmbătrâni sau întineri. Chiar și celebrități din lumea întreagă au fost atrase în joc, atât de mult încât hashtagul #FaceAppChallenge a devenit viral.

„Am dezvoltat o nouă tehnologie care utilizează rețele neuronale pentru a schimba în mod cât mai real chipul din fotografii”, a explicat pentru site-ul TechCrunch fondatorul rus, Yaroslav Goncharov.

La tot divertismentul pe care îl oferă aplicația respectivă se alătură îndoielile cu privire la protecția datelor personale. Pe pagina dedicată informațiilor se poate citi „că ar putea împărtăși conținutul și informațiile utilizatorilor cu companii care fac parte din grupul de societăți FaceApp”. Condiții de utilizare transmise și de alte aplicații, cărora însă ar trebui să li se acorde tot mai multă atenție.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI